Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Jag bjuder dig gärna på en löktarte, frasig, söt och stark på samma gång.

by Anette Rosvall 2021/07/07
written by Anette Rosvall 2021/07/07
1,5K

Jajamen så är det! Jag bjuder gärna på en löktarte. En frasig botten där karamelliserade lökar i olika färg och form fått en riktigt god söt-stark smaken. Den här pajen passar utomförträffligt precis som den är eller tillsammans med en grönsallad. Men den är god som sällskap till rökt fisk, grillat kött eller som en del av en buffé också.

Löktarte, frasig, söt och stark

Portioner: 6

Det här behöver du:

1 pkt färdig färsk smördeg
minst 6 msk smör
en skvätt olja
2 msk flytande honung
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk dragon
8 stora lökar ( röda, vita och gula)
skurna i tjocka skivor
en skvätt dragonvinäger

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Ta fram en stekpanna som klarar av att gå i ugnen. Häll i en skvatt olja och en klick smör. Låt smöret smälta långsamt och fös sedan ner honung, vitlök, vinäger och dragonkvisten. Lägg dina lökskivor i ett snyggt mönster ovanpå och låt dem först bli gyllenbruna på ena sidan innan du vänder på dem och låter dem få färg även på andra sidan. När de är härligt karameliserade drar du pannan av spisen och lägger smördegen som ett täcke över allt det goda. Låt pajen gå i ugnen i 20 minuter. När den är gyllenbrun och vacker tar du ut den. Vänder upp den försiktigt (bränn dig inte) klipp färsk persilja över och servera ljummen.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Bykrogen Burs en charmig och rufsig trädgårdsservering på Gotland.
next post
Somriga, blommiga småkakor för att alla goda ting är sju.

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Skryta lite för de jobb jag gjort på...

2023/03/30

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt