Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Är du sugen? Gör Clafouti med mandel och körsbär i såfall.

by Anette Rosvall 2021/08/09
written by Anette Rosvall 2021/08/09
Skriv ut receptet
2,4K

Om du är sugen och vill att ditt sug skall dämpas snabbt och enkelt så är det en plättlätt grej att mecka ihop denna godsak. Clafouti är en pannkaksliknande efterrätt som går att proppa full med de bär eller den frukt man har till hands. De syrliga röda körsbären är nog ändå min favorit och som av en händelse hade jag en skål hemma. Shhh! Säg inget för jag hade pallat dem från min grannes dignande träd. Det jobbiga är att man måste ta bort kärnorna. Men lite jobbigt ska det ju vara om det ska bli bra, och bra blir det när man sedan sätter tänderna i denna goda franska efterrättspannkaka.

Clafouti med mandel och körsbär

Det här behöver du:

cirka 500 gram urkärnade körsbär
(eller annan valfri frukt eller bär)
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 dl strösocker
2,5 dl mjölk eller grädde
4 ägg lätt vispade
25 gram smält smör
rivet skal av 0,5 citron
några rivtag från en bittermandel
en nypa salt

Dekorera med
Mandelflarn
florsocker

Servera med
lättvispad grädde
god vaniljglass

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smörj botten i en stekpanna eller en ugnsform. Blanda torrvarorna och vispa ner det våta. Vispa nu ordentligt och se till att smeten blir klumpfri. Häll smeten i stekpannan eller ugnsformen, strö bär/frukt över ytan och ställ in den i ugnen i 20-30 minuter. Den ska bli fast i mitten och gyllene på ytan.

Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde eller god vaniljglass!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Tipselips! spar kräftskalen och gör mumsig kräftsoppa med tvist.
Nästa inlägg
För oss om tänker på procenten ibland!

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!