Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Crepes flambes des framboise, Suzette, Normandie eller husmans pannkakaor på flärdfullt sätt!

by Anette Rosvall 2021/08/05
written by Anette Rosvall 2021/08/05
519

Crepes flambes eller eldade pannkakor är lika med ett utomförträffligt sätt att servera husmanskost på ett lite mer flärdfullt sätt! Ja om du spar några pannkakor, häller en skvätt sprit och sedan tuttar eld på dem. Då blir vardagen hux flux en smula mer exotiskt och samtidigt godare än vanligt. Jag tänker mig att detta kan vara en efterrätt till en god soppa. En sådan hittar du recept på här om du vill… Recept på flamberade crepes, crepes suzette och crepes normandie hittar du här nedanför.

Det här behöver du:

Grundrecept
3 ägg
5 dl mjölk
6,5 dl vetemjöl
2,5 dl vatten
2 dl socker
1 msk salt
3 msk smält smör
plus extra smör till stekning

Crepe Flambe avec des framboise
(alltså flamberade och serverade med jordgubbar som på bilden)
2 dl jordgubbar, delade på hälften
0,5 citron, saft och skal
4 msk strösocker

Crepe Suzette
2 apelsiner, saft och zest
2 msk socker
50 gram smör
5 msk Grand Marnier

Crepe Normandie
4 msk smör
4 st syrliga äpplen, skalade och skivade i tunna skivor
2 msk socker
1 tsk kanel

Servera med kolasås
1 dl grädde
1 dl ljust muscovakosocker
1 nypa salt
1 klick smör

Gör så här:

Alla recept startar med att du steker ett gäng crepes enligt grundreceptet. Du blandar äggen med mjölken och vispar sedan ner mjöl tills du har en slät smet. Blanda ner vatten, socker och salt. Nu måste smeten vila i minst en timme. När den vilat klart är det dags att steka i en medelhet stekpanna. Smeten är ganska tjock så du kan behöva breda ut den i den smörade pannan med en slickepott. Stek tills smeten är slut. Nu är det dags att välja vilken av de olika creperna du vill göra.

Suzette!
Koka ihop apelsinsaft, zest och 3/4 dl av sockret i en djup stekpanna. Ner med smöret också, låt sedan sjuda i cirka 5 minuter. Sedan doppar du crepen en efter en i apelsinsåsen, viker ihop dem till två ggr och lägger dem på ett eldfast fat. När alla crepes är klara pytsar du över Grand Marnier och sätter fyr på hela härligheten. Strö socker över och servera när de fortfarande är lite ljumna.

Normandie!
Smält smör i en panna ner med äpplen, socker och kanel, stek äpplena mjuka och gyllenbruna. Dra pannan av plattan och koka kolasåsen så länge. Det är lätt, pytsa ner alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Låt bubbla ihop till en simmig sås, rör ner smörklicken och ställ åt sidan.

Flamberade med jordgubbar
Koka ihop socker och citron i en djup stekpanna, lägg i jordgubbarna och låt de bli varma. Ta upp bären och lägg ner crepes, strö jordgubbarna över och servera, gärna med vaniljglass.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Alla kan göra marängsuisse, -sviss eller -swisch här kommer mitt bästa recept!
next post
Schäävre, schevré, chèvre eller helt enkelt getost… kärt barn har många namn

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt