Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Onsdagsdrinken är en klassiker med rosa tvist av grape och rabarber.

by Anette Rosvall 2021/08/18
written by Anette Rosvall 2021/08/18
Skriv ut receptet
2,8K

Japp här fortsätter jag att puffa för att ni ska fira lille-lördag med en drink. En av de mest klassiska drinkarna kan vara Gin & Tonic. Den sägs ha sitt ursprung i Indien där de brittiska soldaterna spädde ut sin beskt smakande malariamedicinen kinin med sockervatten och gin för att göra det godare. Smart tänkt och tack för det genidraget säger jag. Den här gången gör jag min Gin & Tonic ännu smartare. För ginen Cainana small batch gin är ett samarbete med kvinnor i Amazonas. Den innehåller växter och örter från djungeln, men kvinnorna skördar bara så mycket eller lite så att det inte påverkar ekosystemet. Många av ingredienserna handplockas av ursprungsbefolkningen som har stor kunskap i hur och när det är bäst att skörda. Läs mer om ginen hos Handpicked som är den importör som tar hem den lite speciella ginsorten. Och här har du ett receptet som jag använde!

Canaïma Perfect Tonic

Det här behöver du:

2 cl Canaïma Gin 2 cl Grapefrukt soda 2 cl Tonic soda (gärna en rosafärgad) 1 Glas – Short Glass Is – Större kuber Garnering rosepepparkorn grapefrukt i skivor

Gör så här:

Ta fram ett kylt glas, lägg i isbitar och en skiva grapefrukt. Häll alla ingredienser på is i en shaker. Blanda med din barsked, sila över i glaset och lägg i några pepparkorn, njut!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Burgundisk gryta med kyckling – går fortare men är precis lika gott.
Nästa inlägg
Surströmming för eller emot! Hur tänker du?

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!