Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Choklad + grädde + passionsfrukt = kärlek och det kan ju aldrig vara fel.

by Anette Rosvall 2021/09/12
written by Anette Rosvall 2021/09/12
611

Kladdkaka brukar ju vara något av det första man bakar. Plättlätt att göra och lika lätt att smaska i sig. Det här är en lite mer avancerad variant som byggs i lite olika lager. Men tro mig den är minst lika plättlätt som en helt vanlig kladdkaka att äta upp. På bilden har jag klickat lättvispad grädde och lagt lite smarrig passionsfrukt på toppen. Gör det du också!

Chokladostkaka i lager

Det här behöver du:

Botten
200 gram digestivekex
100 gram smält brynt smör
2 msk kakao

Chokladfyllning 1
200 gram choklad
1 dl mörk rom
0,5 dl socker
225 gram philadelfiaost
2 ägg
1 dl crème fraiche

Chokladfyllning 2
200 gram ljus choklad
1 dl vispgrädde
0,5 dl socker
0,5 tsk vaniljpulver
225 gram philadelfiaost
2 ägg
1 dl crème fraiche

Servera med
Vispad grädde
Passionsfrukt

Gör så här:

Börja med botten. Smält och bryn smöret, häll det över kexsmulor och kakao. Tryck ut i en springform och ställ kallt medan du fixar med resten.

Vispa ingredienser till de två olika fyllningarna i varsin skål.

Hacka chokladen fint och smält dem i varsin kastrull. Rör tills chokladen är helt smält och vänd försiktigt ner chokladen i ostsmeten. OBS! Rätt chokladsort till rätt fyllning.

Häll först den ljusa fyllningen över pajskalet och sedan häller du den mörka försiktigt överst. Häll gärna över en sked och försök att få dem att blandas så lite som möjligt.

Baka nu av pajen i 180 graders ungsvärme i cirka 1 timme. Håll ögonen på pajen om du märker att den blir bränd på toppen så lägg gärna ett folieark över. När du tar ut pajen ska den vara fast och inte rinnig i mitten.

Låt den stå i ett tag och stelna, cheesecake blir nästan alltid godare dagen därpå. Men innan servering pudrar du ett lager kakao över och serverar som på bilden.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Dags för vilt & vin igen, som alltid tänk tillbehör och tillagning vid val av vin.
next post
Har ändrat mina smaklökar väljer numer ost framför sötsaker.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt