Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Söderns friterade kyckling

by Anette Rosvall 2021/10/18
written by Anette Rosvall 2021/10/18
2,4K

I den amerikanske södern heter det ”butter fried chicken!” och kyckling blir extra mör efter att ha marinerats i en syrlig mjölkprodukt. Jag använder smetana, men det går lika bra med yoghurt eller filmjölk. Är du orolig för att kycklingen inte blir genomlagad i frityroljan så ugnsbaka den i några minuter innan du friterar den. Smaklig spis!

Söderns kyckling eller butter fried chicken

Det här behöver du:

1,2 kg kycklinglårfilé
6 st majskolvar att grilla

Frityr smet
6 dl majsmjöl
1,5 dl cornflakes krossade
3 nypa(or) chiliflakes
1,5 tsk rökt paprikapulver
1,5 st svartpeppar från kvarn
1,5 salt
1,5 nypa(or) kanel
1,5 st muskot riven, lite
1,5 st citron(er)
1,5 st olja till fritering

Marinad
6 dl smetana
1,5 tsk sambal oelek
1,5 st vitlöksklyfta(or)

Gör så här:

Blanda ingredienserna till marinaden i en påse och lägg ner kycklingbitarna i den. Låt helst allt ligga i några timmar. Över natten är ju fiffigt, då är det liksom helt redo när det börjar kurra i magen.
När kycklingen har marinerat klart, tar du upp bitarna och lägger dem på en handduk. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna till fraset och placera ut det på en bricka. Rulla kycklingen i fraset och se till att det täcker hela biten. Värm oljan till 175° (en bit vitt bröd skall bli gyllene när du lägger det i oljan) och fritera kycklingen i 6–8 minuter. Upp med bitarna och ner med dem i en ugnsfast form. Låt sedan ugnen ta hand om dem i 15 minuter. Servera gärna med en cole slaw och grillade majskolvar. Oh, mama – this is heaven!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Fredag och internationella champagnedagen = winwin situation!
next post
Picklad pumpa och gnocchi i ljummen sallad

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt