Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Söderns friterade kyckling

by Anette Rosvall 2021/10/18
written by Anette Rosvall 2021/10/18
Skriv ut receptet
3,K

I den amerikanske södern heter det ”butter fried chicken!” och kyckling blir extra mör efter att ha marinerats i en syrlig mjölkprodukt. Jag använder smetana, men det går lika bra med yoghurt eller filmjölk. Är du orolig för att kycklingen inte blir genomlagad i frityroljan så ugnsbaka den i några minuter innan du friterar den. Smaklig spis!

Söderns kyckling eller butter fried chicken

Det här behöver du:

1,2 kg kycklinglårfilé
6 st majskolvar att grilla

Frityr smet
6 dl majsmjöl
1,5 dl cornflakes krossade
3 nypa(or) chiliflakes
1,5 tsk rökt paprikapulver
1,5 st svartpeppar från kvarn
1,5 salt
1,5 nypa(or) kanel
1,5 st muskot riven, lite
1,5 st citron(er)
1,5 st olja till fritering

Marinad
6 dl smetana
1,5 tsk sambal oelek
1,5 st vitlöksklyfta(or)

Gör så här:

Blanda ingredienserna till marinaden i en påse och lägg ner kycklingbitarna i den. Låt helst allt ligga i några timmar. Över natten är ju fiffigt, då är det liksom helt redo när det börjar kurra i magen.
När kycklingen har marinerat klart, tar du upp bitarna och lägger dem på en handduk. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna till fraset och placera ut det på en bricka. Rulla kycklingen i fraset och se till att det täcker hela biten. Värm oljan till 175° (en bit vitt bröd skall bli gyllene när du lägger det i oljan) och fritera kycklingen i 6–8 minuter. Upp med bitarna och ner med dem i en ugnsfast form. Låt sedan ugnen ta hand om dem i 15 minuter. Servera gärna med en cole slaw och grillade majskolvar. Oh, mama – this is heaven!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Fredag och internationella champagnedagen = winwin situation!
Nästa inlägg
De inlagda päronen, en stapelvara i min kyl.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt