Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Vad kom först hönan eller ägget? Vad än svaret är så är omelett riktigt gott!

by Anette Rosvall 2021/11/23
written by Anette Rosvall 2021/11/23
Skriv ut receptet
1,2K

Jag har börjat träna och behöver ibland snabb och samtidigt god mat. Något av det bästa som jag kan tänka mig då är varianter på ägg. Beroende på hur hungrig jag är så kanske jag klämmer ett eller två kokta på stående fot. Finns det lite mer tid så är äggröra med lite riven ost och lite chilisås ett smarrigt alternativ. Om jag har lite mera tid gör jag en omelett – det känns både lyxigt och riktigt gott. Den fyller jag med lite sådant som huset bjuder. Det kan vara skinka, riven ost, hackad purjolök eller rester från gårdagens middag. Men något av det godaste som finns i äggväg är i min mening förlorat ägg eller skotska ägg. Du hittar du recept på goda äggiga grejor här nedanför. Läs, njut och förhoppningsvis blir du även inspirerad till att laga något!

ägg, skotska ägg, godbitar, kokbok, recept
Skotska ägg – Fotograf Charlott Gawell
ägg, tomat, Shakshouka, Tel Aviv, frukost
Shashouka Foto: Charlotte Gawell
Eggs benedict extravaganza
Devils eggs

Omelett som hos Anette

Det här behöver du:

2 ägg
1 skvätt grädde (eller mjölk)
salt
svartpeppar från kvarnen
1 skvätt olja till pannan
1 liten klick smör till pannan

Fyllning
riven ost, fint hackad röd chili, strimlad skinka, fint hyvlad lök och massor av gröna örter

Gör så här:

Börja med att knäcka äggen i en skål. Vispa sönder det tillsammans med en skvätt grädde eller mjölk (några matskedar räcker). Smaka av med salt och peppar. Häll en skvätt olja i din stekpanna, när den är varm häller du äggsmeten där i. Använd gärna en gummispatel eller en gaffel och fös liksom runt det rinniga så att du får en krämmig mitt på en fast botten. När du kan vicka på omeletten lägger du i fyllningen och vänder halva omeletten över som ett lock. Lägg en klick smör som sakta får smälta och vält till sist över omeletten på en tallrik. Ät och njut!

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Firar internationella mansdagen genom att bjuda på en porchetta fylld med salvia och apelsinskal.
Nästa inlägg
Frukostmöten med rostat och marmelad är bra möten

Du borde verkligen prova det här också!

En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

2025/07/16

Några av mina sommarfavoriter!

2025/07/14

Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

2025/07/10

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En variant på en favorit. Tonfisk med Nduja…

    2025/07/16
  • Några av mina sommarfavoriter!

    2025/07/14
  • Smarriga tillbehör till grillat! Olika sorters potatis!

    2025/07/10
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!