Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

by Anette Rosvall 2022/01/18
written by Anette Rosvall 2022/01/18
2,K

Jag tror att jag har pratat om det förut, det där med balansen i livet. Om något känns tråkigt eller sunkigt så blir det så mycket roligare om man väger upp det med lite flärd och elegans. Så försöker jag tänka nästan jämt. Att härda ut en tråktisdag med lite grådisigt väder och inget roligt att göra. Ja då måste man balansera med en hejdundrande måltid. Det där med att spara allt det göttiga till helgen är inte alls min melodi. Då är det ju oftast redan tjofaderittan och för att balansera det kan man ju dra ner på måltids ambitionerna då istället.

Så idag när det är molnigt och bara några tråkiga minusgrader så prova att piffa till din gröna ärtsoppa med lite flärd elegans och lyx. Toppa med några skivor av det finaste sidfläsket du kan hitta. Handla det gärna i en saluhall om du har möjlighet. Det är lyx, ett par skivor inlindat i vaxat papper gärna från en gris som gått ute, bökat i jorden. Handla den allra finaste och fetaste grädden du kan hitta från den där lilla fina gården där kossorna har sin egen kli-maskin. Gör soppan enligt mitt recept här nedanför, vispa grädden så där lagom fluffig och riv alldeles lagom med pepparrot i och stek sidfläsket krispigt.

Men du om den här tisdagen skall bli extra lyxig garnerar du soppan med små vackra lila blommor, serverar så klart soppan med ett smarrigt mousserande vin samt flamberar pannkakorna som du äter till efterrätt, med fördel i rom så klart. Vad tror ni om det en vanlig tisdag?

  • Pierre OlivierBlanc de Blancs Prestige Brut #77141
  • PhilipponnatRoyale Réserve Brut #77363

Grön ärtsoppa med fluffig pepparrotsgrädde

Det här behöver du:

7 dl vatten
2 msk kycklingfond
500 gram frysta ärtor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
en liten knopp smör
3+2 dl grädde
riven färsk pepparrot
salt och peppar från kvaren

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och låt löken, vitlöken och ärtorna svettas där. Häll på fond och vatten och koka upp. Låt koka upp och mixa sedan soppan slät. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan medan du vispar 2 dl vispgrädde fluffigt. Smaka av den vispade grädden med pepparrot, salt och peppar samt servera direkt!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Korv med potatismos på planka
next post
Tre olika sorters semlor, gott sött vin därtill kan det vara meningen med livet?

You may also like

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt