Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Leka korvmoj till middagen och låta alla beställa en tunnbrödsrulle.

by Anette Rosvall 2022/07/28
written by Anette Rosvall 2022/07/28
Skriv ut receptet
1,8K

Leka med maten, nej det fick iallafall aldrig jag göra när jag var liten. Men nu när jag är stor gör jag precis som jag vill, och ibland vill jag leka korvmoj. Sätta på mig en liten vit hatt och ett fint förkläde, lägga upp alla ingredienserna i små skålar och så får familjen beställa sina rullar. Ibland ser jag bister ut och säger, nej! tyvärr vi har inte fått leverans på räksallad så du får ta majonnäsgurka istället 😉 Prova det är jätteskoj!

Du kan också strunta i det här receptet och cykla till en favorit korvmoj – då slipper du disken. Som av en händelse har jag och min kompis Christer testat några riktigt bra tunnbrödsrullar i Stockholmstrakten. Så först kommer den listan nedanför hittar du receptet om du vill ha din alldeles egna korvmoj:
E4-baren, Hägersten – här serveras rullen med humor och djävligt gott mos.
Prestogrillen, Lidingö – har min systers ord på att rullarna här är svajnigt goda
Brogrillen, Bro – smarrigt, fräsch och vällagat
Södergrillen, Hornsgatan – mos i en mjukglassmaskin och kanske Stockholms vänligaste korvmoj. Jag fick köpa en rulle på krita när mitt kort slutat fungera
Premiumgrillen, Odenplan – här får man ketchuphjärtan om man är snäll

Tunnbrödsrulle med wienerkorv

Det här behöver du:

4–6 skivor mjukt tunnbröd
1 msk smör
4–6 dl  potatismos
4–6 kokta wienerkorvar
isbergssallad i tunna strimlor
några skivor tomat
några skivor gurka
4–6 msk bostongurka
senap och ketchup
salt och peppar

Gör så här:

Bred smör på tunnbrödet och lägg på en klick potatismos (som du självklart gör på riktig potatis och inte något djävla pulver) korv och de grönsaker du vill ha. Krydda med bostongurka, räksallad, majonnäsgurka senap, ketchup, och allt annat du vill ha samt grillkrydda, salt och peppar. Vik ihop och lägg ett bakplåtspapper runtom. Smaska i dig alltsammans.

P.S Pucko måste man ju så klart dricka till!

barndomkorvkorvkiosklekapuckoroligtskojvuxen
0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Det bästa jag vet: Måltider, människor & musik (och snack med det börjar på fel bokstav ;)
Nästa inlägg
Rökt fisk, sås med hjortron och chenin från Woman & Wolf.

Du borde verkligen prova det här också!

Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås...

2025/11/17

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås …

    2025/11/17
  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!