Om du skulle få lite lax över från middagen någon kväll så är denna sallad ett utmärkt sätt att ta hand om resterna. Så varför inte fortsätta Riselingveckan med denna smarriga sallad. Lax, ägg, syrad lök och diverse grönsaker samt ett glas rieseling blir en måltid för kungar och drottningar.
Laxsallad med ägg, syrad lök och diverse grönsaker
Det här behöver du:
För två personer 100 gram ugnsbakad lax 2 kokta ägg 1 stor rödlök 0,5 dl socker 1 dl ättika 1,5 dl vatten valfria grönsaker
Gör så här:
Börja med att pickla din lök. Koka upp lagen - socker, ättika och vatten - under tiden skär du löken i tunna skivor. Dra kastrullen av värmen och lägg ner lökskivorna. Lägg alltsammans i en burk och låt svalna. Koka ägg och lägg sedna upp de grönsaker du vill på ett fat, toppa med lax och picklad lök. Ät och du drick gärna ett glas riesling till!
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!