Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Lyxig paj på potatisrester och ostskalkar!

by Anette Rosvall 2022/09/07
written by Anette Rosvall 2022/09/07
2,1K

Är det enda du har i kylen, några ostskalkar och en skål kokt potatis. Då kan du skratta dig lycklig för nu kan du göra den godaste potatispajen. Nåja du behöver några fler ingredienser också dels för att göra en pajdeg och så lite smaksättning. Men annars är det här en ypperlig, billig och smakfull paj. Servera den på egen hand med en god sallad eller som tillbehör.

Lyxig paj på potatisrester och ostskalkar!

Det här behöver du:

10 kokta potatisar i bitar
4 dl riven ost av olika slag
2 dl crème fraiche
1 kruka gräslök, finhackad
1 finhackad, rödlök
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
en klick smör

pajdeg

150 gram kylskåpskallt smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl iskallt vatten
salt

Gör så här:

Lägg vetemjölet i en skål, skär ner det iskalla smöret med en osthyvel. Använd händerna så lite som möjligt för att inte smöret skall smälta. Ta istället en gaffel och ”mosa” ihop smör och mjöl. Salta när du har en grynig massa, häll sedan över det iskalla vattnet och rulla ihop degen till en boll. Nu kan du kavla ut en platta av degen mellan två smörpapper. Låt sedan degen ligga i kylen i minst en kvart. Under tiden gör du fyllningen.

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Blanda ner crème fraiche, kryddor, gräslök och rödlök. Rör runt. Riv ner den ost du har, helst olika sorter. Smaka av! Nu skall pajdegen kavlas ut så den täcker din pajform. Lägg sedan i fyllningen i skalet och grädda i cirka 25 minuter i 200 grader. Servera med en fräsch sallad

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Hållbart och gott, låt dina skalkar av parmesan likt Fågel Fenix flyga smakrikt igen.
next post
Tjohoo! Jag lyfter minst ett kylt cocktailglas till skål ikväll för det är visst min namnsdag.

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt