Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Lyxig paj på potatisrester och ostskalkar!

by Anette Rosvall 2022/09/07
written by Anette Rosvall 2022/09/07
Skriv ut receptet
2,5K

Är det enda du har i kylen, några ostskalkar och en skål kokt potatis. Då kan du skratta dig lycklig för nu kan du göra den godaste potatispajen. Nåja du behöver några fler ingredienser också dels för att göra en pajdeg och så lite smaksättning. Men annars är det här en ypperlig, billig och smakfull paj. Servera den på egen hand med en god sallad eller som tillbehör.

Lyxig paj på potatisrester och ostskalkar!

Det här behöver du:

10 kokta potatisar i bitar
4 dl riven ost av olika slag
2 dl crème fraiche
1 kruka gräslök, finhackad
1 finhackad, rödlök
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
en klick smör

pajdeg

150 gram kylskåpskallt smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl iskallt vatten
salt

Gör så här:

Lägg vetemjölet i en skål, skär ner det iskalla smöret med en osthyvel. Använd händerna så lite som möjligt för att inte smöret skall smälta. Ta istället en gaffel och ”mosa” ihop smör och mjöl. Salta när du har en grynig massa, häll sedan över det iskalla vattnet och rulla ihop degen till en boll. Nu kan du kavla ut en platta av degen mellan två smörpapper. Låt sedan degen ligga i kylen i minst en kvart. Under tiden gör du fyllningen.

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Blanda ner crème fraiche, kryddor, gräslök och rödlök. Rör runt. Riv ner den ost du har, helst olika sorter. Smaka av! Nu skall pajdegen kavlas ut så den täcker din pajform. Lägg sedan i fyllningen i skalet och grädda i cirka 25 minuter i 200 grader. Servera med en fräsch sallad

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Hållbart och gott, låt dina skalkar av parmesan likt Fågel Fenix flyga smakrikt igen.
Nästa inlägg
Tjohoo! Jag lyfter minst ett kylt cocktailglas till skål ikväll för det är visst min namnsdag.

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt