Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Passa på! inför ostkakans dag kommer några smarriga varianter – först ut Päron- & Mazarinpimpad ostkaka

by Anette Rosvall 2022/11/09
written by Anette Rosvall 2022/11/09
Skriv ut receptet
1,4K

Inför ostkakans dag den 14:e november kommer några smarriga varianter jag gjort till Frödinge för ett bra tag sedan. Uppdraget var att pimpa färdig ostkaka på lite olika sätt. Jag hittade bilderna och recepten när jag rensade min dator. Och tänkte -Det här är alldeles för bra för att inte visas upp igen! Först ut Päron- & Mazarinpimpad ostkaka… ett lätt sätt att göra en färdig ostkaka lite läckrare.

Päron- & Mazarinpimpad ostkaka

Det här behöver du:

1 stycken färdig ostkaka

Fyllning
75 g smält smör
125 g finriven mandelmassa
saften från en halv citron och lite rasp från skalet
0,25 dl socker
2 msk kanel
1 ägg
4-5 skalade och skivade eller klyftade päron
1 liten näve hackade pistagenötter

Vaniljgrädde
2 dl vispad grädde
2 tsk vaniljpulver
2 msk siktat florsocker (eller mer om du gillar krämen lite sötare)
1 äggula

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret, ta av kastrullen från värmen och blanda ned resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Låt fyllningen svalna litegrann. Ut med ostkakan från kylan, bred över mandelsmeten och tryck ned päronsklyftorna lite snyggt. Sedan skall den in i ugnen i ca 10-15 minuter. Under tiden gör du vaniljgrädde så här: Rör ihop och ställ svalt en stund. Njut nu mazarinen med vaniljgrädde.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Kommer aldrig mer att missa härliga kladdkakans dag!
Nästa inlägg
Baked Alaska a la Ostkaka en festlig och lyxig efterrätt.

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!