Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Passa på! inför ostkakans dag kommer några smarriga varianter – först ut Päron- & Mazarinpimpad ostkaka

by Anette Rosvall 2022/11/09
written by Anette Rosvall 2022/11/09
360

Inför ostkakans dag den 14:e november kommer några smarriga varianter jag gjort till Frödinge för ett bra tag sedan. Uppdraget var att pimpa färdig ostkaka på lite olika sätt. Jag hittade bilderna och recepten när jag rensade min dator. Och tänkte -Det här är alldeles för bra för att inte visas upp igen! Först ut Päron- & Mazarinpimpad ostkaka… ett lätt sätt att göra en färdig ostkaka lite läckrare.

Päron- & Mazarinpimpad ostkaka

Det här behöver du:

1 stycken färdig ostkaka

Fyllning
75 g smält smör
125 g finriven mandelmassa
saften från en halv citron och lite rasp från skalet
0,25 dl socker
2 msk kanel
1 ägg
4-5 skalade och skivade eller klyftade päron
1 liten näve hackade pistagenötter

Vaniljgrädde
2 dl vispad grädde
2 tsk vaniljpulver
2 msk siktat florsocker (eller mer om du gillar krämen lite sötare)
1 äggula

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret, ta av kastrullen från värmen och blanda ned resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Låt fyllningen svalna litegrann. Ut med ostkakan från kylan, bred över mandelsmeten och tryck ned päronsklyftorna lite snyggt. Sedan skall den in i ugnen i ca 10-15 minuter. Under tiden gör du vaniljgrädde så här: Rör ihop och ställ svalt en stund. Njut nu mazarinen med vaniljgrädde.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Kommer aldrig mer att missa härliga kladdkakans dag!
next post
Baked Alaska a la Ostkaka en festlig och lyxig efterrätt.

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Skryta lite för de jobb jag gjort på...

2023/03/30

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt