Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Säg ugnsbakat äpple och jag ramlar direkt tillbaka till barndomens söndagsmiddag.

by Anette Rosvall 2023/02/17
written by Anette Rosvall 2023/02/17
Skriv ut receptet
941

Barndomens ugnsbakade äpplen var rejält fyllda med mandelmassa, smör, kanel, socker och så lite rostade hackade hasselnötter för att få till det rätta tuggmotståndet. När äpplena sedan var mjuka och följsamma så dränktes de i tjock, vispad vaniljsås. Jag minns fortfarande hur gott det var när det ljumna äppelköttet blandades med den nu knapriga fyllningen och den lena såsen. Ibland kan jag tro att vissa efterrätter kan vara livets mening. Prova mina ugnsbakade fyllda äpplen och unna dig själv en hemvispad råkräm. Det är så vansinnigt gott.

Ugnsbakade äpplen med råkräm

Portioner: 6

Det här behöver du:

6-8 äpplen

lika många rejäla matskedar smör
lika många rejäla matskedar mandelmassa
0,5 dl farinsocker
en eller två nypor kanel
4 msk sirap
en liten nypa salt
1 dl rostade, grovt hackade hasselnötter

Råkräm
3 äggulor
0,5 dl socker
1 nypa vaniljsocker
3 dl lätt vispad grädde

Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till fyllningen lite slarvigt. Ta bort kärnhuset på dina äpplen och ställ dem i en ugnsfast form. Dela upp fyllningen och tryck ner den i äpplet, se till att det är välfyllt. Lägg en extra klick smör i formen och ställ in äpplena i ugnen 225 grader i cirka 20 minuter. Men håll ögonen på dina äpplen, när det är socker med så blir det lätt bränt i kanterna. Vi vill bara att äpplena ska bli mjuka och ha en gyllene vacker yta på fyllningen.

Under tiden kan du vispa ihop din råkräm så här: Vispa äggulor, vaniljsocker och socker vitt och fluffigt, i en annan skål vispar du din grädde. Precis innan servering vänder du ihop de två fluffen och får en extra fluffig vaniljdoftande råkräm som passar utmärkt till dina äpplen.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Dukar man med svanar kan serveringen vara lätt och liten!
Nästa inlägg
Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt