Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Vad äter du med din hjärtans kär?

by Anette Rosvall 2023/02/02
written by Anette Rosvall 2023/02/02
Skriv ut receptet
1,1K

Nu när Alla hjärtans dag närmare sig kanske du funderar på om du ska gå ut på lokal eller bara laga något riktigt smarrig hemma. Jag som lagar mat med stort nöje brukar försöka fnula ihop något i mitt eget kök. Jag tycker oftast att det blir mysigare och ibland till och med godare. Men framförallt mer prisvärt. Jag har fått ett uppdrag för Dagens Nyheter och plocka fram några goda efterrätter till dagen D (berättar mer om det när det närmar sig). Men tills dess tipsar jag om ett par rosa menyer som jag kan dela med mig av här på hemsidan. Några som kräver lite mer pyssel och andra som går lätt som en plätt. Vad sägs om en klassiker som vitt vin och räkor, eller en röd risotto. Eller en rätt som jag varit sugen en längre tid nu. Min potatisfondant med ljummen sallad på selleri och rostad blomkål. Tror jag kommer servera den med löjrom. Men till efterrätt blir det nog kärleksmums!

Vitt vin och räkor = kärlek!
Risotto röd som kärleken serverad med ljummen vintersallad och topping
Potatisfondant med ljummen sallad på av selleri-, & rostad blomkål

Anettes kärleksfulla kärleksmums

Det här behöver du:

Kakan
4 ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
6 msk kakao
200 g smör, smält
1,5 dl grädde (eller mjölk)

Glasyr och garnering
1 dl vispgrädde
2 msk kaffe, starkt
1 dl kakao
100 g smör, mjukt
2 dl florsocker
2 dl riven kokos, till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med grädden. Rör ner det i smeten. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna. Under tiden du väntar på det kan du göra glasyren (den här glasyren är svingod att kleta på muffins också). Blanda det mjuka smöret med grädde, florsocker, kaffe och kakao. Vispa ihop det ordentligt och låt det svalna (då blir det hårdare). När kakan är helt sval kan du breda glasyren över kakan. Strö över kokos och skär den i fina rutor.

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rostbröd – Toast a´la Blohm, som du lätt som en plätt knåpar ihop själv.
Nästa inlägg
Jag fick en kycklingburgare av killarna!

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Kan inte få nog av svalkande soppor –...

2025/06/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!