Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Vad äter du med din hjärtans kär?

by Anette Rosvall 2023/02/02
written by Anette Rosvall 2023/02/02
324

Nu när Alla hjärtans dag närmare sig kanske du funderar på om du ska gå ut på lokal eller bara laga något riktigt smarrig hemma. Jag som lagar mat med stort nöje brukar försöka fnula ihop något i mitt eget kök. Jag tycker oftast att det blir mysigare och ibland till och med godare. Men framförallt mer prisvärt. Jag har fått ett uppdrag för Dagens Nyheter och plocka fram några goda efterrätter till dagen D (berättar mer om det när det närmar sig). Men tills dess tipsar jag om ett par rosa menyer som jag kan dela med mig av här på hemsidan. Några som kräver lite mer pyssel och andra som går lätt som en plätt. Vad sägs om en klassiker som vitt vin och räkor, eller en röd risotto. Eller en rätt som jag varit sugen en längre tid nu. Min potatisfondant med ljummen sallad på selleri och rostad blomkål. Tror jag kommer servera den med löjrom. Men till efterrätt blir det nog kärleksmums!

Vitt vin och räkor = kärlek!
Risotto röd som kärleken serverad med ljummen vintersallad och topping
Potatisfondant med ljummen sallad på av selleri-, & rostad blomkål

Anettes kärleksfulla kärleksmums

Det här behöver du:

Kakan
4 ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
6 msk kakao
200 g smör, smält
1,5 dl grädde (eller mjölk)

Glasyr och garnering
1 dl vispgrädde
2 msk kaffe, starkt
1 dl kakao
100 g smör, mjukt
2 dl florsocker
2 dl riven kokos, till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med grädden. Rör ner det i smeten. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna. Under tiden du väntar på det kan du göra glasyren (den här glasyren är svingod att kleta på muffins också). Blanda det mjuka smöret med grädde, florsocker, kaffe och kakao. Vispa ihop det ordentligt och låt det svalna (då blir det hårdare). När kakan är helt sval kan du breda glasyren över kakan. Strö över kokos och skär den i fina rutor.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Rostbröd – Toast a´la Blohm, som du lätt som en plätt knåpar ihop själv.
next post
Jag fick en kycklingburgare av killarna!

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt