Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

by Anette Rosvall 2023/05/21
written by Anette Rosvall 2023/05/21
Skriv ut receptet
Hållbar banankaka
121

Har du bruna bananer och en grädde som är lite gammal. Ja då kan du tacka din lyckliga stjärna för det är några av ingredienserna i den fantastiska banankakan jag svängde ihop här om dagen. Jag var hos min kille och hittade ett par bananer som hade sett sina bättre dagar. I kylen stod en oöppnad grädde som vid undersökning doftade prima. Jag svängde ihop en kaka och resultatet blev ypperligt. Den intogs i till eftermiddagskaffet i solen och alla inblandade var nöjda och glada. Tror även bananerna kände en inre frid över att inte bli slängda i sopen. Här har du receptet om du vill prova.

Anettes hållbara banankaka

Det här behöver du:

2 dl strösocker
3 ägg
125 gram halvsmält smör
1,5 dl grädde (ovispad)
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
en nypa salt
1 krm bakpulver
2-4 mogna bananer

Gör så här:

Vispa ägg och socker (länge) tills det blir vitt och fluffigt. Vispa sedan ner det halvsmälta smöret. Fortsätt vispa en stund till. Ju längre du vispar desto mer luft kommer in i smeten, det gör den fluffig och luftig. Sikta nu ner alla torra ingredienser försiktigt och vänd ner dem tillsammans med grädden med en slickepott. Häll ner smeten i en kakform och skiva bananerna över alltsammans. Om du vill kan du toppa dem med kanel, karmdemumma och råsocker, det blir smarrigt.

Baka av den i 185 grader i cirka 40 minuter. Den ska vara fast men kommer att vara lite kladdigt god när du äter den. Servera gärna en kopp kaffe till!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.
Nästa inlägg
Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

Du borde verkligen prova det här också!

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Långa, korta, skruvade, platta, runda eller böjda. pasta...

2023/05/07

Prova puffiga potatismuffins till nästa party

2023/05/03

Hummersoppa med sallad för att använda ALLT!

2023/04/27

Lämna gärna en kommentar Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt