Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Jag gjorde min variant av Mr Mangos vinnarrätt

by Anette Rosvall 2023/08/02
written by Anette Rosvall 2023/08/02
Skriv ut receptet
253

I veckan gick Streetfood festivalen av stapeln och jag fick den stora äran att vara del av juryn. Min grupp bestod av mig, Karoline och Johannes och vi åt så magen stod i fyra hörn. Diskuterade textur, balans i smaken och hur lätt eller svårt det var att äta rätterna. Vi kom fram till fyra vinnare som alla hade makalöst goda rätter, enkla att äta och dessutom fräscha och med en hållbar tanke. Ni hittar resultatet på Streetfood festivalens egna hemsida. Men jag kan berätta att det var Bowls&Rolls, Mr Mango och What a Crepe som kammade hem vinsterna. HEJA ER!

När jag kom hem ville jag så klart prova att göra min variant av Mr Mangos vinnarrätt! De kallar sin ”Mad chicken Taco” och den innehåller friterad kycklinglårfilé i två mjuka tacobröd samt Inlagd rödkål, limeyoghurt, paprikasalsa och koriander. Min variant blev verkligen inte lika snygg men nästan lika god. Min kyckling marinerades och grillades, jag gjorde syrad rödkål (som för övrigt är ett ypperligt tillbehör till nästan vad som helst) chilimajjo, en salsa och syrad rödlök.

På bilden bredvid min fula taco hittar du receptet på Pulled Pork som jag ville visa pga snyggare bild och minst lika god. Klicka på bilden om du vill ha receptet…

Anettes fula kyckling taco
Pulled pork som burgare!

Min variant gjordes på marinerad och grillad kyckling och serverades med, syrad rödlök, chilimajonnäs och en mangosalsa med chili och koriander. Den blev absolut inte lika snygg som deras, men satan i gatan vad god den blev…. Vill du prova hittar du receptet på variant här.

Kycklingtaco med rödkål, chilimajonnäs och mangosalsa

Portioner: 4

Det här behöver du:

400 gram kyckling (du väljer vilken del av pippin du vill använda)

Marinad till kycklingen
2 dl ketchup
2 dl farinsocker
2 dl äppelcidervinäger
2 msk colemanssenapspulver
1 tsk cayennepeppar
salt och grovt malen peppar

Mango- chili- och avocadosalsa
100 gram fryst mango i bitar
1 röd chili (eller så mycket som du vill ha)
1 avocado
1 liten rödlök
en kruka färsk koriander
4 msk äppelcidervinäger
0,5 dl olja
salt och svartpeppar från kvarnen

Syrad rödkål
200 gram rödkål i fina strimlor (jag använda mandolinen)

Ättikslag (1-2-3 lag)
1 dl socker
2 dl ättika
3 dl vatten
Koka ihop ingredienserna till lagen och dra kastrullen av spisen, lägg i de tunna kålskivorna och låt dem ligga där tills lagen svalnat. Det som blir över håller sig bra i kylskåpet i en burk med lock och passar till nästan allt gott 🙂

Chilimajonäs
2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1 äggula
4-6 dl neutral olja
1 vitlöksklyfta
2 msk Heinz chilisås (eller annat märke)
2 tsk torkade chiliflakes
salt och peppar
samt en nypa cayennepeppar

Servera med grönsaker som du vill ha och mjuka tortillabröd.

Gör så här:

Börja med att koka ihop marinaden, dela kycklingen i lagom stora munsbitar och låt dem ligga och gosa där i medan du färdigställer resten av måltiden. Hacka och blanda ihop alla ingredienser till mango- chili- och avocadosalsan och ställ den åt sidan. Koka upp din ättikslag och hyvla din rödkål fint, lägg ner strimlorna i lagen och ställ åt sidan. Rör ihop alla ingredienser till din majonnäs. Hacka och skiva eventuellt övriga grönsaker som du vill ha på din taco.

Precis innan serveringen är det dags att grilla eller steka kycklingen. Du ser till att den blir så tillagad som du vill ha den. När allt är färdig smakar du av alla såser, salsor och sallader med salt och peppar. Snart är det dags att äta... Men först måste du hälla av ättikslagen från rödkålen och masserade den ett tag så den blir lite mjuk och medgörlig.

Vid servering tar du rödkålssallad, eventuella grönsaker och smackar sedan på med kyckling, salsa och majjo... MUMS färdigt att sätta tänderna i tacon.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Amen & Hallelulja… här kommer mina mest populära recept samt några jag vill puffa för.
Nästa inlägg
Lyx i flaska!

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt