Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Plättlätt och minst lika gott. Biskvi i långpanna!

by Anette Rosvall 2023/11/17
written by Anette Rosvall 2023/11/17
Skriv ut receptet
1,7K

Biskvier är en av mina favoritgodsaker. Jag gör dem helst små med smaksatt smörkräm som fyllning. Men nu har jag provat att göra dem i långpanna. Tro mig det är verkligen plättlätt och minst lika gott. Jag fyllde mina med en citron, kardemumma och blåbärsfyllning med vit choklad och blåbärspulver på toppen. Innan chokladen stelnade helt rullade jag smala pappersremsor och lade ett grönt blad vid sidan om. Jag tycker det blev fint och i mina ögon ser det ut som små rosor. Vill du veta hur jag gjorde?

.

Biskvi i långpanna

Portioner: 20

Det här behöver du:

Botten
400 gram mandelmassa
3 äggvitor
1 dl strösocker

Fyllning
250 gram smör, rumstempererat
3 äggulor, rumstempererade
1 dl florsocker
100 gram choklad (jag valde vit)
skalet från 0,5 citron
1 msk nymalen kardemumma
2 msk blåbärspulver

Topping
300 gram vita chokladknappar

Dekoration
blommor, blad, pärlor och strössel

Gör så här:

Riv mandelmassan grovt, vispa med socker och äggvita till en slät smet. Bred ut den på ett bakplåtspapper till cirka 30x25 cm stor rektangel. Baka av den i cirka 25 minuter på 185 grader. Ta ut den när den är genomgräddad och ljusbrun. Vänd den och låt den svalna.

Under tiden kan du vispa ihop fyllningen. Vispa ihop smör med äggulor och socker, smaksätt med det du vill. Jag valde citron, blåbär och kardemumma. Men det går lika bra med espressokaffe, kardemumma och mörk choklad. Smält chokladen och låt den svalna en smula innan du vänder ner den i smörkrämen. Låt stå och vänta tills botten har svalnat. Sedan är det bara att breda över fyllningen på botten och se till att det blir ett jämt lager. Det är lättare att breda över den smälta chokladen till toppingen om du låtit botten med fyllning stå i kylskåpet ett tag och bli kall och fast.

Smält chokladen till topping och bred den över fyllningen. Innan chokladen stelnar helt så sätt i smala pappersstrimlor som små rosor, eller dekorera med något annat fint! Skär kakan i cirka 20 lika stora rutor. Låt stå kallt tills du tänker servera.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Snart börjar julförberedelserna. Vad kan du inte vara utan?
Nästa inlägg
Krämig kräftsoppa, langos med smörstekt svamp, västerbottenskräm och picklad lök en förrätt som heter duga!

Du borde verkligen prova det här också!

Vegetariska kåldolmar med god fyllning

2023/11/27

Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

2023/11/24

Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin...

2023/11/23

Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

2023/11/21

Krämig kräftsoppa, langos med smörstekt svamp, västerbottenskräm och...

2023/11/20

Snart börjar julförberedelserna. Vad kan du inte vara...

2023/11/15

Potatiskaka, entrecote, tomatsky och rödpang…

2023/11/11

Rösti, potatisplättar eller potatiskaka… kärt barn har många...

2023/11/10

Jag, en labeldrinker, eller en etikett-ätare!

2023/11/09

Hollandasie och bearnaise men med tvist!

2023/11/08

Lämna gärna en kommentar Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Blindprova är ett roligt sätt att träna upp sina smaklökar.

    2023/11/28
  • Vegetariska kåldolmar med god fyllning

    2023/11/27
  • Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

    2023/11/24
  • Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin med restsötma i glaset. WinWin!

    2023/11/23
  • Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

    2023/11/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Vilt, hållbart och njutningsfullt!

    2023/11/02
  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21

Media & TV/Radio

  • Helgonlika drycker på STAR FM

    2023/11/04
  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt