Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Cowboygryta på högrev och sidfläsk en värmande och smakrik gryta

by Anette Rosvall 2024/09/25
written by Anette Rosvall 2024/09/25
Skriv ut receptet
1,5K

Min cowboygryta på högrev och sidfläsk är som en variant på chili som du enkelt gör så stark eller mild du vill. Det blir en smakrik och värmande blandning av kött, bönor och padrones som passar perfekt med en klick gräddfil till. Servera med grilled sandwich eller gott bröd. Ja och gärna ett fylligt glas vin förstås.

Eller så gör du quesedillas…

4-6 stycken flata bröd typ tortillas (jag använda pitabröd) 
25-50 gram ost per bröd
några matskedar salsa per bröd
Lägg ost och salsa på ett av bröden. Lägg det andra ovanpå som lock. Lägg bröden som en pannkaka i en het torr stekpanna och låt det gå där tills osten smält. Dela mitt itu och ät till din chili. 

Grilled cheese med gröna blad
Maria Bloms Rostbröd
Ravenswood Vintners Blend Zinfandel #26001
Gemtree Shiraz
Rua Pinot Noir

Cowboygryta på högrev och sidfläsk en värmande och smakrik gryta

Portioner: 4

Det här behöver du:

1,5 kg högrev av nöt 200 gram rökt sidfläsk 1 burk krossade tomater 3 vitlöksklyftor 3 stycken gula lökar, hackade 1-3 stycken röda chili (du bestämmer hur stark du vill ha din gryta) 1 tsk torkad chipotle chili 1 tsk rökt paprikapulver 2 msk tomatpuré 2 dl rödvin (eller vatten) 1 förpackning vita stora bönor 2 stycken stora paprikor 200 gram piementos padrones salt och peppar efter smak och behag Serveras med gräddfil eller creme fraîche och gärna lite finhackad bladpersilja.

Gör så här:

Skär köttet i bitar och fräs det i omgångar i en stekpanna. Lägg de frästa bitarna i en rejäl ugnsfast gryta. Fräs även lök och vitlök och vispa ur pannan med vin eller vatten och häll i det i grytan. Sedan fyller du på med resten av ingredienserna och låter grytan koka upp. Ställ den sedan i ugnen 150 grader i cirka 90 minuter eller tills högrevsbitarna faller isär. Kika då och då på grytan, rör om och fyll på med mer vätska om det skulle behövas. Smaka av och servera med gräddfil och bröd.

2 comments 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Blev inspirerad och lagade Pasta roma al forno
Nästa inlägg
Persikor i sockerkaka då sjunger änglarna

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

2 comments

Therese Mabon 2024/09/25 - 20:50

Älskar mat som lagar sig själv i ugnen. Denna måste jag prova <3

Anette Rosvall 2024/10/06 - 10:56

Samma här! Långkok FTW 😀

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!