Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Två olika sorters churros

by Anette Rosvall 2025/05/20
written by Anette Rosvall 2025/05/20
Skriv ut receptet
354

Som vanligt när jag lagar mat så tycker jag om att experimentera och tänka lite utanför boxen. Den här gången försökte jag mig på att göra churros. Ni vet sådana där som man kan köpa nyfriterade, sockriga på marknader och doppa i chokladsås. Jag tänkte lite tvärtom och gjorde mina i chokladsmak och doppade i en apelsinsås. Men för att det ska finnas utrymme för er som inte vill mixtra med sådant som ni vet fungerar så finns även en länk till mitt recept på vanliga churros på DinVinguide. Jag bifogar också ett recept på min goda och hållbara nötkräm som är god och nyttig för både kropp och själ. Men även en chokladfudgesås som också är tippelitopp att använda som dopp!

Nötkräm
Ölinkokta päron med fudgechokladsås
Churros med chokladdopp

Churros i chokladsmak, dopp i apelsinsås.

Det här behöver du:

Churros
1,5 dl vatten
3 msk strösocker
50 gram smör
1 nypa salt
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 stort ägg

1 liter neutral olja för frtiteringen

Kanel och florsocker att rulla churrosen i

Vit chokladkräm med apelsinsmak
50 gram vit chokla
1 dl vispgrädde
1 msk apelsinlikör
0,5 apelsin, zest och saft
2-3 msk smör

Gör så här:

Koka upp vatten, smör och salt i en kastrull. Sikta ner mjölet i kastrullen och ta av den från plattan. Vispa nu – gärna med elvisp – tills alla klumpar är borta, fortsätt vispa och tillsätt ägget och nu skall du vispa för allt tygen håller. Tills smeten är fluffig och släpper från kastrullkanterna.

Häll smeten i en spritspåse med stjärnmunstycke. Hetta upp oljan i en fritös eller en tjockbottnad vid gryta med lock. Oljan skall upp till 180 grader. Spritsa nu ner dina churros direkt i kastrullen, bara några åt gången och låt dem sedan friteras i några minuter tills de blir vackert guldbruna, vänd dem efter halva tiden. Rulla de nyfriterade stängerna i ett fat med kanelsocker. Låt dem ligga där och svalna av lite innan du äter dem som de är. Eller så låter du dem få hoppa ner i chokladkrämen som du gör som nedan.

Hacka chokladen i mindre bitar och lägg den i en plastbunke. Koka upp grädde, socker, likör och apelsinsaft. Häll den heta vätskan över chokladbitarna och låt den smälta under omrörning. Vispa såsen slät och tjock. Medan den fortfarande är varm så vispar du ner smöret i små, små bitar så att såsen blir blank och vacker. Servera dina ljumna, frasiga churros med ett dopp i chokladen!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Kombinera dryck och mat, hur skall man göra? 
Nästa inlägg
Getost en favorit till Sauvignon Blanc!

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!