Jag måste ha varit snäll för jag fick ett paket redan innan julafton. Det förgyllde min tråkiga sjukdomsvecka med härligt bak. Det blev en Panettone som är lika med ett luftigt italienskt bakverk, oftast fyllt av torkad frukt och choklad. Den här varianten är framtagen till att passa som en smäck med det pärlande vinet gjort på Moscata druvan. Jag brukar tycka att den sortens vin sitter som en riktigt smäck till svenska jordgubbar, eller pannacotta med fläder. Men jag håller verkligen med den som sa att den även passar fantastiskt bra till den nybakade, mjuka och fluffiga panettonen. Här nedanför ser du tre varianter två från Italien – som sig bör – men även en liten underdog från Australien. Prova vettja!
Panettone med sött vitt vin från Piemonte.
534
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg