Jag tror att jag har pratat om det förut, det där med balansen i livet. Om något känns tråkigt eller sunkigt så blir det så mycket roligare om man väger upp det med lite flärd och elegans. Så försöker jag tänka nästan jämt. Att härda ut en tråktisdag med lite grådisigt väder och inget roligt att göra. Ja då måste man balansera med en hejdundrande måltid. Det där med att spara allt det göttiga till helgen är inte alls min melodi. Då är det ju oftast redan tjofaderittan och för att balansera det kan man ju dra ner på måltids ambitionerna då istället.
Så idag när det är molnigt och bara några tråkiga minusgrader så prova att piffa till din gröna ärtsoppa med lite flärd elegans och lyx. Toppa med några skivor av det finaste sidfläsket du kan hitta. Handla det gärna i en saluhall om du har möjlighet. Det är lyx, ett par skivor inlindat i vaxat papper gärna från en gris som gått ute, bökat i jorden. Handla den allra finaste och fetaste grädden du kan hitta från den där lilla fina gården där kossorna har sin egen kli-maskin. Gör soppan enligt mitt recept här nedanför, vispa grädden så där lagom fluffig och riv alldeles lagom med pepparrot i och stek sidfläsket krispigt.
Men du om den här tisdagen skall bli extra lyxig garnerar du soppan med små vackra lila blommor, serverar så klart soppan med ett smarrigt mousserande vin samt flamberar pannkakorna som du äter till efterrätt, med fördel i rom så klart. Vad tror ni om det en vanlig tisdag?