Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

En ny favorit fick mig att gråta en skvätt – Jag presenterar härmed pankofriterad matjessill!

by Anette Rosvall 2020/12/25
written by Anette Rosvall 2020/12/25
Skriv ut receptet
5,2K

Jag gillar matjessill och serverar det på alla möjliga sätt. Med brynt smör, med karamelliserad lök eller klassiskt med gräslök, gräddfil och färsk potatis. Men igår på julafton lagade mina bästa barn pankofriterad matjessill med ättiksmajonäs och jag grät. Jordens bästa plockmat eller förrätt om man lägger upp den fint på tallrik. Du tar en liten frasig läckerbit och doppar, smakerna den kryddiga salta, det frasiga och så den ättikssyrliga majonnäsen. Jag fick tårar i ögonen av lycka och har härmed fått en ny favorit!

Pankofriterad matjes med ättiksmajonäs

Det här behöver du:

4 fileer matjessill
0,5 dl vetemjöl
1 ägg, uppvispat
2 dl pankoströ
svartpeppar

Ättiksmajonäs (enkelt sätt)
1,5 dl färdig majonäs (helst Hellmans)
ättika enligt tycke och smak

Gör så här:

Lägg matjessillen på hushållpapper för att torka ytan en smula. Skär den sedan i mindre bitar. Doppa den sedan i mjöl, äggvisp och till sist pankoströ. Fritera tills bitarna får en fin gyllene yta.

Blanda majonnäs med ättika tills det får en syrlig stingighet. OBS! syran behövs för att balansera upp både det feta och kryddigt söta hos fisken så snåla inte med ättikan.

Garnera gärna med fint hackad dill!

0 comments 4 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Frukostmöte med älsklingsäpplen på vörtbröd med julskinka och senap
Nästa inlägg
Gnistrande, glittrande Baked Alaska med apelsinsmak en riktig festdessert.

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Kan inte få nog av svalkande soppor –...

2025/06/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!