Till Taras läckra påsk buffé har jag i vanlig ordning fått ansvaret för se till att alla har något att hälla i glaset. Eftersom smaken är som baken består tipsen av lite av varje men tro mig varenda flaska passar maten som en smäck.
Vi startar med en modern alkoholfri dryck som är gjord av grönt te. Copenhagen Sparkling Tea Blå #1921 149kr smakar och doftar av jasminblom, citrus och örter.
Matjessill med ägg, picklad lök och brynt smör låter helt makalöst gott. Det självklara är ju en öl men prova istället ett kraftigare rosévin eller varför inte en underbar ekad och smörig chardonnay från självaste Charles Smith för att sätta sprätt på våren Substance Chardonnay #79566 för 179kr bjuder förutom smör och ek på gul härlig mogen persika en fin syra och mineralitet.
Till de små fina tarteletterna med vaktelägg och även den Lättlagad laxcheesecake vill jag bjuda på friska, fräscha vita vinet Gérard Bertrand Picpoul de Pinet, 2019 #79175 för 109kr Picpoul är en vanlig druva i trakterna kring Languedoc som bjuder på härlig frukt med toner av citrusfrukt, melon, vita blommor och mogna aprikoser. Eller så provar du Ventoz Alvarinho en vacker vårblommig box men lätt, fruktigt vitt vin med toner av vita blommor, persika örter och citrus #6052 för 199kr.
Bröd, potatissallad och salsarostad lax i ugn med rostad sparris har lite fylligare smaker som absolut kan klara av både det vita från Charles Smith men också ett lättare rött som t ex Punt Road Gamay #92286 för 179kr som är ett klunkvänligt, jordgubbsdoftande mjukt rödvin med en skön örtighet i avslutet.
Till desserter med choklad och nötter passar det alldeles utmärkt med Don PX1990. Det är en söt, simmig typ av sherry som smakar katrinplommon, kaffe och mörkt muscovadosocker. Eller så provar man det allra nyaste i ölväg. Som ofta smakar och doftar exakt vad de heter: Almond Walnut Vanilla Caramel Cake från Brewski #35421 för 58,90.