Häromdagen fick jag en fråga av en av mina danska vänner. Han frågade –Är det ni eller vi som är bäst på bearnaise? Jag svarade så klart att vi svenskar har ett långt och kärleksfullt förhållande till den gula feta såsen. Och det kommer an på var och en med ambitioner i köket att kunna slå sin alldeles egna. Jaha! Sa han då är det dags för en battle!
När paketet från Danmark kom med bud var det spännande att öppna. Sauce Umami har gjort en ”äkta” bearnaise med smör och ägg som därför måste hållas i kylskåpet. Jag tror att den är bra, men tänkte att jag skulle försöka få till en riktig battle. Jag vispar helst ihop min alldeles egna men är så klart alltid intresserad av att smaka bra, välgjorda kvalitetsprodukter. Därför vill jag gärna ha era tips på Sveriges bästa färdiga ”bea” som kanske kan vara med i min tävling! Bästa tipset får välja en av mina böcker som pris!
Här nedanför får ni min variant på en totalt underbar variant som blev till när vi råkade bryna smöret och inte hade någon dragon hemma. Tänk att ett misslyckande kan smaka så himmelskt gott!
2 comments
Receptet på salladen?
Salladen på bilden är gjord som följer:
Ruccola (några nävar)
Körsbärstomater i klyftor eller halvor (en lite mindre näve)
en finhackad rödlök
vinegrette
Blanda 2 msk balsamvinäger, 3 msk vitivinsvinäger, 1 tsk fransk senap, 1 tsk honung, svart peppar fr kvarnen, salt enligt smak,
När allt ovan är väl blandat rör du ner 5 msk olja, och häller sedan dressingen över salldan och rasslar runt så att allt blir geggigt! Strö gärna lite parmesan över om du är på det humöret.
Smaklig spis!
Comments are closed.