Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Onsdagsdrinken! Rabarber gin sour eller en syrlig, skakad gindrink

by Anette Rosvall 2021/08/25
written by Anette Rosvall 2021/08/25
Skriv ut receptet
12,3K

På bilden ser du den ljuvliga rabarber drink Nåmi och Simon serverade innan middagen en vacker midsommardag i somras. Eftersom det är onsdag och s.k lilleördag så passar det ju bra att jag puffar för onsdagsdrinken. Så idag får ni alltså min take på en ljuvlig fruktig sour. I detta fall kommer smaken från rabarber och gin.

  • Stockholms Bränneri Pink Gin
  • Kyrö Pink Gin
  • Gordons Pink Gin

Anettes rabarber sour

Det här behöver du:

6 cl pink gin
3 cl citronsaft
4 cl rabarbersockerlag (recept nedanför)
2 cl äggvita

Rabarbersockerlag
3 dl socker
250 gram rabarber, jag brukar skala av det rosa på stjälkarna innan jag gör paj eller kräm. Då blir sockerlagen vackert rosa
1,5 dl vatten

Gör så här:

Börja med att lägga de rosa rabarberskalen i en mixer. Mixa tillsammans med socker och vatten tills du har en slät smet. Häll ner i en bunke och tillsätt vatten, rör tills sockret löst sig helt. Sila sedan bort rabarberfnaset och förvara sockerlagen i kylskåp.

Häll alla ingredienser i en shaker och skaka först torrt (dvs utan is). Skaka ordentligt så du får ett rejält skum. Sedan fyller du shakern med is och skakar igen så att drinken blir iskall. Sila upp i ett kylt glas och garnera med ngt fint!

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
En paj med både västerbottensost och kantareller. Kan det bli mera svenskt?
Nästa inlägg
Vegoburgare med röd kålsallad

Du borde verkligen prova det här också!

Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

2025/07/03

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Vit sparris på skinka med spenat och parmesan!

2025/06/09

Picknick-tider stundar! Vad packar du i korgen?

2025/05/28

Getost en favorit till Sauvignon Blanc!

2025/05/21

Ostkex och baconinlindade dadlar med mandel – smått...

2025/05/13

Chateau Cardboarddeaux eller boxvin – mina bästa tips!

2025/05/01

Lyxig fisk – Hälleflundra med baconmarmelad

2025/04/29

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!