Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Hurra det är Roséfnatt!

by Anette Rosvall 2019/06/13
written by Anette Rosvall 2019/06/13

Nu när det snart finns uteserveringar i varenda gathörn, värmen är på ingång, solen skiner, och grönskan är så där krispig så det nästan gör ont i ögonen. Då är de dags att korka upp rosévinet.

Vi i Sverige brukar vid den här tiden drabbas av något som man skulle kunna kalla ett roséfnatt som håller i sig under större delen av den varma årstiden. Det är inte så konstigt, ett glas klirrande rosé smakar aldrig så förtjusande som en strålande försommardag. Det finns en härlig friskhet och en lite flörtig sötma av sommarbär i glaset, och så längst bak en skön strävhet av blodgrape som gör att många av dessa rosa skönheter passar så bra till mat.

Jag tycker att de flesta våriga, somriga rätter som sallader, skaldjur och fiskrätter passar ganska bra i rosa. Vinerna finns i hela färgskalan från svagt underkläd-skär till ilsket disko-magenta. Och vill man generalisera kan man säga att vinerna med de ljust rosa färgerna oftast passar bättre till lättare rätter, och det mörkare vinerna passar till rätter med lite mera kraft och stuns.

Här är några av mina favoriter. Gillar både ljusa och mörka samt med och utan bubblor: Rotari rosé #7701, Umathum #90046, Albia #2248, Jurtschitsch Rosé #5600, Les Lauzeraies #2724 och Louis Roederer rosé #77226

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Dolomiternas godsaker
next post
Att dricka sött!

You may also like

Steak & Onion sandwich på fransyska.

2021/04/16

Snabbt, enkelt och riktigt djävla gott. Den godaste...

2021/04/06

Hjärtformad tårta med seg browniebotten och fluffig hallonmousse...

2021/03/18

Res med vinet och hitta spännande drycker från...

2021/02/28

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

En vild lasagne

2020/10/09

Lättrimmad torskrygg ärtpure, skirat smör & betor

2020/10/07

mustig lammgryta

2020/09/29

Upp-och-ner-vänd vild kålpudding, rödlöksmarmelad med tranbär och sky

2020/09/28

Fläsk, jerk, majs & sötpotatis = mums!

2020/08/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Steak & Onion sandwich på fransyska.

    2021/04/16
  • Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och rom, är en riktigt bra start.

    2021/04/15
  • Kryddsmör döpt efter Paris men som kommer från Geneve blir mumsigt tillbehör till säsongens grill

    2021/04/14
  • Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs På Grillad Citron Och en äppelmustsås från himmelen!

    2021/04/14

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs På Grillad Citron Och en äppelmustsås från himmelen!

    2021/04/14
  • Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

    2021/04/10
  • Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin från Penedes

    2021/04/09

Media & TV/Radio

  • Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

    2021/04/13
  • Mina dryckestips till Magasin TARAs läckra påskbuffé.

    2021/03/28
  • Nördiga och riktigt bra tips om mat och dryck inför påskhelgen här och på Club House.

    2021/03/25
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top