Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Långsamt bakad viltstek

by Anette Rosvall 2020/02/06
written by Anette Rosvall 2020/02/06

En långsamt bakad kryddrubbad viltstek med svampfräs och tryffeldoftande polentakräm. Kan det vara något att sätta tänderna i kanske? Det här receptet tog jag fram till en plåtning med Hermansson. Så vinerna jag valt till är ifrån dem. På bilden står min son Viktor och är snygg i ett skinförkläde. Om du inte har en son i skinnförkläde som sällskap så går det lika bra att laga rätten själv. Eftersom steken går länge i ugnen så har du ingen brådska utan kan duka fint, pyssla med tillbehören och välja vin i lugn och ro. När gästerna kommer doftar det mumma i hela huset.

  • Amarone della Valpolicella ClassicoTommasi #22350
  • Domaine Du Clos De Sixte #73101
  • Les Champauvins #76800

En långsamt bakad kryddrubbad viltstek med svampfräs och tryffeldoftande polentakräm

Anette Rosvall En långsamt bakad kryddrubbad viltstek med svampfräs och tryffeldoftande polentakräm. Kan det vara något att sätta tänderna i kanske? Det… Recept viltstek, söndagsmiddag, polenta, svamp, tryffel European
Serves: 4

Ingredients

Långsam viltstek
800 gram Viltstek till exempel vildsvin, hjort eller rådjur

Viltrubb
2 delar Timjan, torkad
2 delar Basilika, torkad
3 delar Torkad vitlök
2 delar Persilja, torkad
2 delar Flingsalt
1 del Svartpeppar från kvarnen

Polentakräm
4 dl Polentafrön
1 liter Buljong kyckling
2 dl Parmesanost, fint riven
2 dl Grädde, cirka
1 st Smör, en klick

Svampfräset
200 gram Svamp av valfri sort, jag använde ostronskivling
2 st Banancharlottenlök, finhackade
3 st Vitt bröd, torrt i skivor
3 st Vitlöksklyftor
1 st Sherryvinäger, en liten skvätt
1 skvätt tryffelolja
1 st Smör, en rejäl klick
salt och peppar från kvarnen

Instructions

Börja med steken, rubba in kryddorna runtom och låt den sedan gå i 125 grader tills den har en innertemperatur på 54 grader. Det tar olika lång tid beroende på ugn och storlek på stek, men räkna med minst 2 timar.

Under tiden kan du koka upp buljongen, häll ner polentagrynen och låt dem sedan puttra på svag värme i cirka 7 minuter. När det är som en gröt, kryddar du din polenta med smör, salt och peppar från kvarnen. Späder den till rätt konsistens med grädden och parmesanosten (det skall vara som en långsamt flytande gröt)

Tillbehören gör du så här:
Börja med brödkrutongerna, skär bort kanterna från brödet och skär det sedan i små, fina kuber. I med en skvätt olja, en rejäl klick smör i pannan, en krossad vitlöksklyfta och gärna en kvist timjan. Låt sedan fettet smälta och tystna i pannan, ner med krutongerna och låt dem bli gyllenbruna. Dra av dem från värmen och häll sedan på en skvätt tryffelolja, lägg sedan upp dem på ett papper för att rinna av.
Nu över till svampen, rensa och skär den, vitlök och lök i lagom fina skivor. Torka ur din stekpanna ordentligt med papper i med en ny klick smör i pannan. Låt smöret tystna och lägg i lök, vitlök i små bitar och svamp, låt svampen vätska av sig, låt sedan vätskan torka in i svampen igen. Då stänger du av plattan, kryddar med en liten skvätt vinäger, en liten klick smör, salt och peppar och timjan (torkad eller färsk) Om du vill, så kan du göra små, små kuber av ganska hårt stekt sidfläsk och strö över. Servera så här: Lägg upp en klick polentakräm på din tallrik, lägg svampröran över, strö även över parmesan och färsk timjan eller finhackad persilja. Om du har tillgång till färsk tryffel så är det vansinnigt gott till denna rätt.
Smaklig spis!

0 comment
1
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Knäcke till ostbricka
next post
Vad passar till? Vin & mat i kombo.

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top