Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Nu när det finns så bra korv…

by Anette Rosvall 2020/02/01
written by Anette Rosvall 2020/02/01

…och grönsakerna är så fina, tycker jag att ni skall passa på att göra en smarrig korvgryta. Här har jag använt en falukorv med hög kötthalt och det tycker jag att man absolut skall unna sig. Annars får man bara en massa strunt med på köpet. Jag har bara använt falukorv, men det går finfint att blanda ned både chorizo och annan kryddig korv.

Korvgryta

Anette Rosvall …och grönsakerna är så fina, tycker jag att ni skall passa på att göra en smarrig korvgryta. Här har jag… Recept Nu när det finns så bra korv… European

Ingredients

Korvgryta
1 rejäl purjolök i bitar
2 rejäla morötter i slantar
1 kg skalad och grovt hackad potatis
1 litet stånd blomkål i bitar
olja och smör
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
4–5 lagerblad
1 msk timjan
salt och svartpeppar + några stänk tabasco
2 grönsakstärningar
en ring falukorv eller annan god korv
250 gram sockerärtor
1 burk öl (33 cl)
1 burk vatten (33 cl)
basilika och mozzarella till garnering

Instructions

Fräs purjolök, morot och potatis i smör och olja. Lägg i blomkålsbitarna i grytan, fyll på med öl och vatten och lägg även i vitlök, buljongtärning, tomatpure och chilisås. Låt det hela puttra tills morot, potatis och blomkål är mjuka men fasta. Då lägger du i resten av ingredienserna och kokar tills allt är varmt. Garnera med basilika, mozzarella och servera med en stor klick fransk senap i en djup tallrik.

 

chorizogrytakorvkötthaltölprimörersenap
0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Hållbara råd tänk som husmorsan
next post
Den lille rackaren eller alkoholens lov

You may also like

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grill grilla grillat jordgubbar jul kyckling kött köttfri måndag långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin wasabi

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top