Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En snabbis till midsommar.

by Anette Rosvall 2020/06/18
written by Anette Rosvall 2020/06/18
god jul, svenskt kött, matjes, sill, snapsvisa
Sill är ett måste för mig på midsommar. Det nämligen så att till sillen krävs en liten nubbe, och nubben är den bästa anledningen till att få sjunga. Jag försöker lära mig minst en ny sång per år.  Min absoluta favorit är skriven av Povel Ramel och handlar om att cyckla… bland annat.  På bilden ser ni det enklaste och kanske godaste sättet att servera matjessill – om du frågar mig alltså! Man lägger en hela filéer av matjessill på ett fat. Bryner smör tills det blir gyllenbrunt och nötigt. Hackar lök, gräslök och hårdkokt ägg. Lägger allt gott över sillen och serverar alltsammans med en klick crème fraiche och kokt färskpotatis. Mums!

Men har man lite mer tid så lägger man in sin egen sill. Det är ett trevligt bestyr. När Emma och jag gjorde vår Köksalmanacka så fick vi ett underbart recept från Emmas kusin Carro. Den sillen är fortfarande en av mina absoluta favoriter, speciellt på midsommarbordet. Den är lite stark av wasabin och så lite frisk ifrån lime och ingefära, helt enkelt underbar. Prova den jag tror att du kommer att gilla den.

god jul, svenskt kött, matjes, sill, snapsvisa

Carros grymma wasabisill

Anette Rosvall Sill är ett måste för mig på midsommar. Det är nämligen så att till sillen krävs en liten nubbe, och nubben är den bästa anledningen till att få sjunga. Jag försöker lära mig minst en ny sång per år.  Min absoluta favorit är skriven av Povel Ramel och handlar om att cyckla... bland annat. Recept En snabbis till midsommar. European

Ingredients

Akta dig, den här sillen är min favorit. Den är så totalgod, så du måste tredubbla receptet. För annars tar den slut direkt!

1 burk 5 minuters sill (i bitar)
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
2 dryga msk wasabi
1 hel pressad lime
1 kruka gräslök
1 kruka dill
4 cm riven färsk ingefära
socker o salt

 

Instructions

Nu är det bara att röra ihop allt helt enkelt! Men börja med creme fraiche, majonäs och wasabi, när det är lent och fint, rör du ner resten! Smaka av ordentligt. Det ska vara starkt så det tjongar om det ( tycker i alla fall jag…).

gottmidsommarfestnubbesillwasabi
4 comments
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Kluckande gåvor till säsongens jubilarer!
next post
Drick Chenin!

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

4 comments

Elin 2012/06/16 - 11:13

Låter spännande. Hur länge behöver den stå till sig innan servering? Eller gör man den samma dag?

Anette Rosvall 2012/06/17 - 18:58

Hej Elin, den behöver stå till sig ett par dagar för att smakerna skall gosa till sig ordentligt.

Anette Rosvall 2019/06/24 - 15:57

Förlåt sent svar, har varit på minisemester och inte varit uppkopplad! Det går så klart att göra den samma dag, men den är godast om den får sätta sig i cirka 2 dagar. Smaka av innan servering, godast rumstempad!

Annelie Anehall Avramidou 2019/06/19 - 20:11

Anette, jag hörde dig på radion idag på morgonen. Du gav ett öltips, St Erik m Weihenstephaner tror jag det var samt ett amerikanskt rött till grillat. Skulle hålla det i huvudet tills jag fick tag i en penna. Blev stoppad och sedan var det borta!!!! Kan du hjälpa mig? Vore ql att testa något nytt.

Ha d bäst Annelie AA

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top