Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En snabbis till midsommar.

by Anette Rosvall 2020/06/18
written by Anette Rosvall 2020/06/18
god jul, svenskt kött, matjes, sill, snapsvisa
Sill är ett måste för mig på midsommar. Det nämligen så att till sillen krävs en liten nubbe, och nubben är den bästa anledningen till att få sjunga. Jag försöker lära mig minst en ny sång per år.  Min absoluta favorit är skriven av Povel Ramel och handlar om att cyckla… bland annat.  På bilden ser ni det enklaste och kanske godaste sättet att servera matjessill – om du frågar mig alltså! Man lägger en hela filéer av matjessill på ett fat. Bryner smör tills det blir gyllenbrunt och nötigt. Hackar lök, gräslök och hårdkokt ägg. Lägger allt gott över sillen och serverar alltsammans med en klick crème fraiche och kokt färskpotatis. Mums!

Men har man lite mer tid så lägger man in sin egen sill. Det är ett trevligt bestyr. När Emma och jag gjorde vår Köksalmanacka så fick vi ett underbart recept från Emmas kusin Carro. Den sillen är fortfarande en av mina absoluta favoriter, speciellt på midsommarbordet. Den är lite stark av wasabin och så lite frisk ifrån lime och ingefära, helt enkelt underbar. Prova den jag tror att du kommer att gilla den.

Carros grymma wasabisill

Det här behöver du:

Akta dig, den här sillen är min favorit. Den är så totalgod, så du måste tredubbla receptet. För annars tar den slut direkt!

1 burk 5 minuters sill (i bitar)
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
2 dryga msk wasabi
1 hel pressad lime
1 kruka gräslök
1 kruka dill
4 cm riven färsk ingefära
socker o salt

 

Gör så här:

Nu är det bara att röra ihop allt helt enkelt! Men börja med creme fraiche, majonäs och wasabi, när det är lent och fint, rör du ner resten! Smaka av ordentligt. Det ska vara starkt så det tjongar om det ( tycker i alla fall jag…).

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

gottmidsommarfestnubbesillwasabi
4 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Kluckande gåvor till säsongens jubilarer!
next post
Drick Chenin!

You may also like

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig...

2022/05/24

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

2022/05/23

Smarrig meny till underbara Ingela.

2022/05/22

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/21

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Skagen en klassisk förrätt. Är det kanske också...

2022/05/10

4 comments

Elin 2012/06/16 - 11:13

Låter spännande. Hur länge behöver den stå till sig innan servering? Eller gör man den samma dag?

Anette Rosvall 2012/06/17 - 18:58

Hej Elin, den behöver stå till sig ett par dagar för att smakerna skall gosa till sig ordentligt.

Anette Rosvall 2019/06/24 - 15:57

Förlåt sent svar, har varit på minisemester och inte varit uppkopplad! Det går så klart att göra den samma dag, men den är godast om den får sätta sig i cirka 2 dagar. Smaka av innan servering, godast rumstempad!

Annelie Anehall Avramidou 2019/06/19 - 20:11

Anette, jag hörde dig på radion idag på morgonen. Du gav ett öltips, St Erik m Weihenstephaner tror jag det var samt ett amerikanskt rött till grillat. Skulle hålla det i huvudet tills jag fick tag i en penna. Blev stoppad och sedan var det borta!!!! Kan du hjälpa mig? Vore ql att testa något nytt.

Ha d bäst Annelie AA

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

    2022/05/24
  • Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

    2022/05/23
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

    2022/05/21
  • Vin till försommarens primörer

    2022/05/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt