Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Frasig jordärtsskockssallad!

by Anette Rosvall 2020/09/08
written by Anette Rosvall 2020/09/08
Skriv ut receptet
anette rosvall, kokbok, skocksallad, jordärsskockor, recept
2,1K
En av mina favoriter ibland rotsakerna är jordärtskockor. Det vanligaste är att man gör puré eller soppa på dem.  Men ombyte förnöjer hävdar jag och har i detta recept slängt ihop en sallad som är god precis som den är, men som även passar som tillbehör till fågel, fisk eller kött. Här kommer receptet på min skocksallad. De långbakade skockorna blir frasiga och krispiga på utsida och mjuka som puré på insidan och serveras med lite smått och gott som ruccola, grillad paprika, rostade mandlar och en härlig vinägrett.

Smaklig spis!

Frasig skocksallad

Det här behöver du:

500 gram jordärtskockor
En klick smör
En skvätt olja
En krossad vitlöksklyfta
Salt och peppar

Till servering:
500 gr Ruccola
1 rödlök
2 st röda paprikor (grillade)
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk honung

Dekoration
150 gram fint riven parmesanost och hackade rostade mandlar

 

Gör så här:

Sätt på med ugnen på 125 grader. Skrubba skockorna ordentligt och lägg dem hela i en ugnsform med de krossade vitlöksklyftorna, en klick smör och en skvätt olja. Skaka ugnsformen så att alla skockor får kryddor och fett på sig.

Stoppa in formen i cirka 2 timmar. Skaka formen lite då och då så smak och fett får täcka ytan på alla skockor. När de är klara skall de vara frasiga på ytan och helt mjuka inuti.

Under tiden skakar du en vinägrett med 4 msk olja och 4 msk vinäger, salt peppar en halv tsk honung och en pressad vitlöksklyfta. Ställ åt sidan och blanda ihop din sallad och lägger upp den på ett serveringsfat.

När skockorna är klara delar du dem på hälften och blandar dem med dressingen. Medan de fortfarande är varma blandar du även ner hälften av parmesanosten. Lägg upp skockorna på salladsbädden och strö resten av parmesanosten över. Servera ljummen!

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Fyllda paprikor 2.0
Nästa inlägg
Kyckling gumbo

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Kan inte få nog av svalkande soppor –...

2025/06/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!