Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Fyllda paprikor 2.0

by Anette Rosvall 2020/09/06
written by Anette Rosvall 2020/09/06
710

Fyllda paprikor är ju en riktig klassiker men här gör jag dem lite poppigare och lite mer moderna. Dels byter jag helt fräckt färg på locket så det gröna hamnar på den gula, den röda på den gröna och …. ja ni hajjar. Sedan fyller jag den med matvete istället för ris och så lite mindre protein och då i form av fräs av korv istället för den vanliga köttfärsen. Om jag var du skulle jag prova, det är riktigt smarrigt!

Det här behöver du:

4-6 paprikor (i olika färger
300 g chorizokorv eller salsiccia, finhackad
smör
1 gul lök, finhackad (stor)
4 dl kokt matvete
2 msk tomatpuré
1 förp majskorn [ca 340 g]
1 dl vispgrädde
1-3 klyfta vitlök, pressade
salt och svartpeppar
1 dl fetaost
riven ost, till gratinering
4-8 skiva vitt bröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en fin form. Skär av toppen på paprikorna på längden, ta bort hinnor plus frön, och ställ dem likt små skålar på en eldfast form. Skjutsa nu in dem i ugnen i en kvart så de blir lite rostade innan vi fyller dem.

Under tiden kan du passa på att göra fyllningen.  Fräs korven i lite smör. Blanda ner löken, det kokta matvetet och tomatpurén i pannan så att det får lite stekyta. Fortsätt sedan med att stoppa ner majskorn, vispgrädde och pressad vitlök. Smaka av med oregano, salt och peppar. Blanda även ner fetaosten.

Ta ut paprikorna när de blivit lite skrynkliga och härligt rostade. Fördela fyllningen i paprikorna och riv lite extra ost på toppen. Gratinera i ugnen 20–30 minuter. Servera med en god tomatsås, sallad och ljust bröd.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Äpple + Sherry = kärlek!
next post
Frasig jordärtsskockssallad!

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt