Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kyckling gumbo

by Anette Rosvall 2020/09/09
written by Anette Rosvall 2020/09/09
Skriv ut receptet
1,3K

Kyckling gumbo är en gryta från den amerikanska delstaten Louisianna. Kryddor och ingredienser har influenser från Frankrike, Afrika och USAs urinvånare indianerna. Här kommer min variant spela lite skön blue grass musik och sätt igång och laga!

Kyckling gumbo

Det här behöver du:

4 kycklingfiléer i bitar, marinerade

Jerkmarinad
0,5 dl olja
6 msk soja
4 msk lönnsirap
två nypor torkad salvia
2 tsk kanel
4 msk muscovadosocker
4 tsk piemento (rökt paprikapulver)
4 st vitlöksklyftor (rivna)
2 limefrukter, saft och skal från
lite riven muskot

Gumbo
marinerad kyckling enligt ovan
250 gram chorizo i slantar
2 stora gula lökar, hackade
150 gram rotselleri i bitar
2 stora paprikor i bitar
4 hackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (cirka 350 gram)
3 hela majskolvar skurna i bitar
2 stora morötter i slantar
1 dl vin
1 dl vatten
2 lagerblad
0,5 dl kycklingfond

Garnering
200 gram kräftstjärtar
1 kruka färsk timjan
1 kruka färsk koriander

 

 

Gör så här:

Blanda marinden och lägg kycklingbitarna där i låt dem gärna ligga över natten i kylskåp.

Börja med att fräsa alla grönsaker i olja, tag upp dem och lägg dem i en järngryta. Fortsätt och fräsa kycklingbitar samt korvslantar och lägg även dessa i din gryta. Fyll nu på med resten av ingredienserna till grytan och låt alltsammans koka tills kycklingen är färdig och resten av ingredienserna är lagom mjuka. 

Smaka av med salt och svartpeppar, red av såsen med majzena om den är för lös. Blanda ner kräftstjärtar och dekorera med färska kryddor innan du serverar alltihopa.

 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Frasig jordärtsskockssallad!
Nästa inlägg
Kyckling och annan kyckling

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt