Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Gâteau jardinier eller på svenska Trädgårdsmästarens mumsiga kladdkaka.

by Anette Rosvall 2020/11/10
written by Anette Rosvall 2020/11/10
821

Denna tjusiga variant på kladdkaka kommer från boken Världens Bästa kladdkakor… som sorgligt nog inte längre finns på marknaden. Men nu finns receptet här i stället och tro mig det är grymt bra! Den här sagolikt ljuvliga kladdkakan innehåller inte bara små söta tomater, utan även ljuvliga aprikoser och när man äter den så kan man drömma om en trädgårdsmästare i enbart snickarbyxor som håller i en liten grep, eller varför inte en stor grep, förresten. Och tar bort snickarbyxorna, men vi behåller kladdkakan och trädgårdsmästaren, tack!

Trädgårdsmästarens mumsiga kladdkaka

Det här behöver du:

100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 dl mörk sirap
3 ägg
1 dl grädde
200 g mörk och bitter choklad
1 dl crème fraiche
7 dl vetemjöl

Fyllning
15 söta körsbärstomater
1 dl aprikosmarmelad
2 msk Amaretto mandellikör
10 inlagda aprikoser

Till servering
hackad mynta
florsocker

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader och skär sedan tomaterna i halvor. Lägg dem med snittytan uppåt och låt dem vara inne i ugnen i minst 30 minuter för att vätskan ska försvinna och sötman komma fram. (De får gärna stå ännu längre i ugnen, de blir bara godare för varje minut!) Under tiden fixar du i ordning kaksmeten. Vispa smör och socker tills det blir lite fluffigt, ner med äggen, vispa lite till, och häll sedan i sirapen. Ställ bunken åt sidan. Värm grädden (den ska inte koka bara sjuda), ta av kastrullen från spisen och bryt ner små bitar av chokladen. Rör tills all choklad är smält. Vänd ner chokladsmeten och crème fraichen i smörsockervispet, sikta i mjölet och ge allt en rejäl omgång med sleven.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Bon! Nu till fyllningen och dekoreringen: Blanda marmeladen med likören. Ta ut dina lite lagom sega och torra tomater ur ugnen och låt dem och aprikoshalvorna bada i marmeladblandningen. Lägg dem sedan i ett snyggt mönster ovanpå kakan i kakformen. Pensla på med resten av marmeladen och låt kakan gräddas i 175 grader i 30–40 minuter. Var noga med att inte grädda kakan för länge – den ska vara lite darrig, så att säga. Servera den med rikligt med finhackad mynta och pudra florsocker över hela härlighete

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/


 

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Makalös utsikt plus smak och doft från vinterns alla godsaker
next post
You can’t belive it’s kladdkaka!

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt