Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Gâteau jardinier eller på svenska Trädgårdsmästarens mumsiga kladdkaka.

by Anette Rosvall 2020/11/10
written by Anette Rosvall 2020/11/10
Skriv ut receptet
1,K

Denna tjusiga variant på kladdkaka kommer från boken Världens Bästa kladdkakor… som sorgligt nog inte längre finns på marknaden. Men nu finns receptet här i stället och tro mig det är grymt bra! Den här sagolikt ljuvliga kladdkakan innehåller inte bara små söta tomater, utan även ljuvliga aprikoser och när man äter den så kan man drömma om en trädgårdsmästare i enbart snickarbyxor som håller i en liten grep, eller varför inte en stor grep, förresten. Och tar bort snickarbyxorna, men vi behåller kladdkakan och trädgårdsmästaren, tack!

Trädgårdsmästarens mumsiga kladdkaka

Det här behöver du:

100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 dl mörk sirap
3 ägg
1 dl grädde
200 g mörk och bitter choklad
1 dl crème fraiche
7 dl vetemjöl

Fyllning
15 söta körsbärstomater
1 dl aprikosmarmelad
2 msk Amaretto mandellikör
10 inlagda aprikoser

Till servering
hackad mynta
florsocker

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader och skär sedan tomaterna i halvor. Lägg dem med snittytan uppåt och låt dem vara inne i ugnen i minst 30 minuter för att vätskan ska försvinna och sötman komma fram. (De får gärna stå ännu längre i ugnen, de blir bara godare för varje minut!) Under tiden fixar du i ordning kaksmeten. Vispa smör och socker tills det blir lite fluffigt, ner med äggen, vispa lite till, och häll sedan i sirapen. Ställ bunken åt sidan. Värm grädden (den ska inte koka bara sjuda), ta av kastrullen från spisen och bryt ner små bitar av chokladen. Rör tills all choklad är smält. Vänd ner chokladsmeten och crème fraichen i smörsockervispet, sikta i mjölet och ge allt en rejäl omgång med sleven.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Bon! Nu till fyllningen och dekoreringen: Blanda marmeladen med likören. Ta ut dina lite lagom sega och torra tomater ur ugnen och låt dem och aprikoshalvorna bada i marmeladblandningen. Lägg dem sedan i ett snyggt mönster ovanpå kakan i kakformen. Pensla på med resten av marmeladen och låt kakan gräddas i 175 grader i 30–40 minuter. Var noga med att inte grädda kakan för länge – den ska vara lite darrig, så att säga. Servera den med rikligt med finhackad mynta och pudra florsocker över hela härlighete

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/


 

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Makalös utsikt plus smak och doft från vinterns alla godsaker
Nästa inlägg
You can’t belive it’s kladdkaka!

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt