Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Hurra för pappa! Födelsedag, Fars dag och Mårten Gås!

by Anette Rosvall 2020/11/06
written by Anette Rosvall 2020/11/06
931

Man säger ju att alla goda ting är 3. I helgen sammanfaller min pappas födelsedag med Mårten Gås samt Fars dag. Fiffigt tycker jag och firar så klart alltsammans med god dryck. Jag tipsar som vanligt om den tillsammans med Charlotte på STAR FM. Vill du lyssna så gör du det här.

I vanliga fall brukar vi fira min pappa med dunder och brak i början av november. I år är det annorlunda så jag drömmer bara om en härligt middag. För det är ju både fars dag plus farsans födelsedag. Alltsammans brukar sammanfalla med Mårten Gås som är en smarrig skånsk tradition väl värd att lyfta. Men det är klart att jag ser till att även det man häller i glaset smakar som den fågel jag tänker bjuda på. Istället för gås tänkte jag servera en fransk söndagskyckling, med dijonglace, belugalinser och massor av goda örter, viner som passar till hittar du nedanför.

Fransk söndagskyckling
  • Ramon Bilbao Albarino
  • Chablis Côte de Bouguerots Grand Cru
  • Masi Campofiorin 2017

Ramon Bilbao Albarino -76858 149kr – Ett vitt vin från Spanien som smakar och doftar av gul tropisk frukt, gula päron, fina gula blommor samt mineralitet. En hög frisk och fräsch syra göra att jag tycker att vinet passar till den franska kycklingen men även till en grillad kyckling med skummad dragongrädde och rostad vitlökssås.

En finfin Grand Cru från Chablis och William Fevre kan han väl ändå vara värd farsgubben det blir liksom present och matvin i ett och samma. Chablis Côte de Bouguerots Grand Cru, 2018 #92679 för 849 kr har en komplex doft och smak där mineral, vita blommor, äpplen och citrus samsas läääänge i din mun.

Masi Campofiorin 2017 finns i vanlig flaska, liten flaska och så magnum #5123. Håll med om att det kan kännas lyxigt att ställa fram en stor pava på bordet. Vinet smakar mörka körsbär, lite kryddigt av vanilj, lakrits och örtig salvia.

Massolino Dolcetto d’Alba 2018 #72950. Ett mjukt och generöst vin med härligt karaktär av mörka körsbär, friska blåbär och förförisk viol. Till detta vin är det läge att byta ut potatisen och linserna utbytt mot en smarrig risotto. Recept hittar du här nedanför:

Hel, ugnsstekt kyckling med gottigott
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Chilihet pippi på en tisdag
next post
Doft- och smakbibliotek, öl, hur människor vågar och vill

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt