Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Ullas köttfärslimpa är god, välfylld och räcker till många.

by Anette Rosvall 2021/11/18
written by Anette Rosvall 2021/11/18
Skriv ut receptet
2,3K

Det här receptet har följt med mig ända sedan jag var barn. Min mamma fick det av min barndomskompis Mias mamma. Ullas köttfärslimpa är superlätt att göra, god, välfylld och räcker till många men blir aldrig speciellt snygg på bild. Men eftersom jag bjöd mina människor på denna igår kväll så har jag ett ok foto som du ser här nedanför. Men du får liksom se bort från ytan och tänka att det här är comfort food på hög nivå. Jag serverade min limpa med rostade rotsaker och en örtmajonnäs men det fungerar lika bra att göra en klassiker. Det vill säga gräddsås, pressgurka lingon och potatis till. Prova vetja!



Köttfärslimpa à la Ulla Lindström

Det här behöver du:

500 g köttfärs, nöt- eller blandfärs
1 dl ströbröd
3 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt + 2 krm svartpeppar
1 ägg
smör

Fyllning
1 finhackad gul lök
1 dl finhacka persilja
100 g stark ost i skivor
2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här:

Blanda färsen med allt utom smöret – smeten ska bli ganska lös. Platta ut den på ett fuktat bakplåtspapper till en fyrkant. Hacka allt till fyllningen och lägg den i en sträng i mitten av färsen. Rulla sedan ihop som en rulltårta. Vänd nu ner färsrullen i en smord ugnsfast form. Klicka några generösa smörklickar runtom och ugnsstek i 200°i 30 minuter. Ös limpan några gånger med smöret.Servera med kokt potatis, lingon och skysås.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Vi firade två bröllopsdagar, födelsedagar och fars dag. Då krävs en rejäl tårta!
Nästa inlägg
Firar internationella mansdagen genom att bjuda på en porchetta fylld med salvia och apelsinskal.

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt