Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Ullas köttfärslimpa är god, välfylld och räcker till många.

by Anette Rosvall 2021/11/18
written by Anette Rosvall 2021/11/18
Skriv ut receptet
3,9K

Det här receptet har följt med mig ända sedan jag var barn. Min mamma fick det av min barndomskompis Mias mamma. Ullas köttfärslimpa är superlätt att göra, god, välfylld och räcker till många men blir aldrig speciellt snygg på bild. Men eftersom jag bjöd mina människor på denna igår kväll så har jag ett ok foto som du ser här nedanför. Men du får liksom se bort från ytan och tänka att det här är comfort food på hög nivå. Jag serverade min limpa med rostade rotsaker och en örtmajonnäs men det fungerar lika bra att göra en klassiker. Det vill säga gräddsås, pressgurka lingon och potatis till. Prova vetja!



Köttfärslimpa à la Ulla Lindström

Det här behöver du:

500 g köttfärs, nöt- eller blandfärs
1 dl ströbröd
3 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt + 2 krm svartpeppar
1 ägg
smör

Fyllning
1 finhackad gul lök
1 dl finhacka persilja
100 g stark ost i skivor
2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här:

Blanda färsen med allt utom smöret – smeten ska bli ganska lös. Platta ut den på ett fuktat bakplåtspapper till en fyrkant. Hacka allt till fyllningen och lägg den i en sträng i mitten av färsen. Rulla sedan ihop som en rulltårta. Vänd nu ner färsrullen i en smord ugnsfast form. Klicka några generösa smörklickar runtom och ugnsstek i 200°i 30 minuter. Ös limpan några gånger med smöret.Servera med kokt potatis, lingon och skysås.

0 comments 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Vi firade två bröllopsdagar, födelsedagar och fars dag. Då krävs en rejäl tårta!
Nästa inlägg
Firar internationella mansdagen genom att bjuda på en porchetta fylld med salvia och apelsinskal.

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!