Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

by Anette Rosvall 2022/01/15
written by Anette Rosvall 2022/01/15
Skriv ut receptet
1,6K

Att äta fisk på en tisdag är ett bra val. Om du vill kan du gärna laga min supersmarriga kokosfrästa fisk som serveras med kokosris och mango- chili- och avocadosalsa. Sedan lägger man alltsammans i ett krispigt salladsblad, serverar med chilimajonäs och ett glas riesling så blir det liksom som en lite nyttigare fräschare taco.

Till just den här rätten vill jag slå ett slag för just Riesling med lite restsötma. Det innebär ju även att det blir ett helt ok vardagsvin för alkoholen är lite lägre. Viner med lägre alkohol och restsötma passar nämligen utomförträffligt till chilihet och kryddstark mat. Fruktsyran, sötman och den låga alkoholen hjälper till att ta fram smakerna i den här varianten på fredagsmyset Taco. Riesling är en mångfacetterad grön druva som finns världen över. Den gillar att växa lite svalare men finns i massor av varianter. De festa har gemensamt en otroligt hög och fruktdriven syra. I de flesta viner kan man även känna av en doft utav gummistövel eller badboll, precis när man öppnar flaskan. Voila här kommer först några vintips och sedan hittar du alltså mitt recept på kokosris, med kokosfräst fisk samt mango- chili- och avocadosalsa.

  • Kloster Eberbach Riesling #5810
  • Sankt Anna Riesling #2120
  • Pegasus Bay Riesling #92165


Kokosfräst fisk med kokosris samt mango- chili- och avocadosalsa

Det här behöver du:

600 gram vit fiskfilé ( till exempel torsk, kummel eller liknande)
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
salt och peppar

Kokosris
3 dl jasminris
3 dl kokosmjölk
3 dl vatten
salt

Mango- chili- och avocadosalsa
100 gram fryst mango i bitar
1 röd chili (eller så mycket som du vill ha)
1 avocado
1 liten rödlök
en kruka färsk koriander
4 msk äppelcidervinäger
0,5 dl olja
salt och svartpeppar från kvarnen

Servera med chiimajonäs och krispiga salladsblad

Gör så här:

Börja med att hacka och blanda alla ingredienser till salsan smaka av. När du är nöjd med den ställer du den sedan åt sidan ett tag.

Nu är det dags att ta hand om riset. Sköljs riset ordentligt och häll sedan alla ingredienser i en kastrull och koka på medelvärme tills riset är färdigt.

Fiskfiléerna doppar du först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och innan de får hoppa ner i en stekpanna så skall de doppas i kokosflingor. Stek dem på ganska låg värme så bränns inte kokosen utan blir bara gyllenbrun och smarrig. Servera alltsammans på ett krispigt salladsblad med lite chilimajonäs och till ett glas Riesling så klart!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.
Nästa inlägg
Korv med potatismos på planka

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt