Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

by Anette Rosvall 2022/01/08
written by Anette Rosvall 2022/01/08
Skriv ut receptet
6,1K

Ni kanske tycker att det är trist och tråkigt med kål. Men då har ni inte smakat på min långsamt bakade spetskål, serverad med brynt smör, massor av örter, rostade hasselnötter och parmesan. För när ni gjort det skulle ni sluta klaga, le och inse lyckan över att kålen är i säsong.

långsamt bakad spetskål, serverad med brynt smör, massor av örter, rostade hasselnötter och parmesan

Det här behöver du:

För 2 personer behöver du följande:
spetskål, ett huvud
50 gram smör, rumstempererat
fling salt tre nypor
svartpeppar från kvarnen
en vitlöksklyfta
rivet skal från en halv citron
2 rejäla ark aluminiumfolie

Ditt val av torkade gröna örter, 2 rejäla nypor
25 gram smör, smält och brynt

Servera med:
hackad kruspersilja
en näve rostade hasselnötter
en näve grovt riven parmesanost
gröna bönor
1 liten fint hackad rödlök

Gör så här:

Ställ kålhuvudet på arken av aluminiumfolien och smeta in kålen med smör, krydda med salt, svartpeppar, citronskal och vitlök. Linda in huvudet ordentligt och se till att det inte finns möjlighet att något av det goda rinner ut ur paketet.

Lägg in paketet i ugnen och låt det gå i minst 1 timma i 125 graders ugnsvärme. Ta ut det och skär sedan kålen i fyra kvartar.

Under tiden bryner du smör samt grovhackar örter och vitlök. Mixa ihop detta och ställ åt sidan.

Varm en stekpanna och häll smöret från kålpaketet där i och fräs ytan på kålen så den blir karamelliserad och gyllenbrun. Lägg upp kålen, strö de grovt hackade rostade hasselnötterna och den grovt rivna parmesanosten, den hackade löken och persiljan och häll sedan det brynta örtsmöret över kålen, servera och njut!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
1 comment 4 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Romglazad stuffad kyckling med gul rispilaff samt fruktig rom- och currysås!
Nästa inlägg
Som en italiensk mama bjuder jag på långkok, en ragu bolognese på högrev.

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

1 comment

Eva Lindström-Ejdeholt 2022/01/11 - 10:25

Mitt barn kommer hem till mig på torsdag och ska få denna mat!! Längtar redan efter att få bjuda oss på detta!

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt