Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

by Anette Rosvall 2022/01/08
written by Anette Rosvall 2022/01/08
4,9K

Ni kanske tycker att det är trist och tråkigt med kål. Men då har ni inte smakat på min långsamt bakade spetskål, serverad med brynt smör, massor av örter, rostade hasselnötter och parmesan. För när ni gjort det skulle ni sluta klaga, le och inse lyckan över att kålen är i säsong.

långsamt bakad spetskål, serverad med brynt smör, massor av örter, rostade hasselnötter och parmesan

Det här behöver du:

För 2 personer behöver du följande:
spetskål, ett huvud
50 gram smör, rumstempererat
fling salt tre nypor
svartpeppar från kvarnen
en vitlöksklyfta
rivet skal från en halv citron
2 rejäla ark aluminiumfolie

Ditt val av torkade gröna örter, 2 rejäla nypor
25 gram smör, smält och brynt

Servera med:
hackad kruspersilja
en näve rostade hasselnötter
en näve grovt riven parmesanost
gröna bönor
1 liten fint hackad rödlök

Gör så här:

Ställ kålhuvudet på arken av aluminiumfolien och smeta in kålen med smör, krydda med salt, svartpeppar, citronskal och vitlök. Linda in huvudet ordentligt och se till att det inte finns möjlighet att något av det goda rinner ut ur paketet.

Lägg in paketet i ugnen och låt det gå i minst 1 timma i 125 graders ugnsvärme. Ta ut det och skär sedan kålen i fyra kvartar.

Under tiden bryner du smör samt grovhackar örter och vitlök. Mixa ihop detta och ställ åt sidan.

Varm en stekpanna och häll smöret från kålpaketet där i och fräs ytan på kålen så den blir karamelliserad och gyllenbrun. Lägg upp kålen, strö de grovt hackade rostade hasselnötterna och den grovt rivna parmesanosten, den hackade löken och persiljan och häll sedan det brynta örtsmöret över kålen, servera och njut!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
1 comment 4 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Romglazad stuffad kyckling med gul rispilaff samt fruktig rom- och currysås!
next post
Som en italiensk mama bjuder jag på långkok, en ragu bolognese på högrev.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

1 comment

Eva Lindström-Ejdeholt 2022/01/11 - 10:25

Mitt barn kommer hem till mig på torsdag och ska få denna mat!! Längtar redan efter att få bjuda oss på detta!

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt