Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Inget hindrar mig från en trevlig picknick. Går lika bra inne som ute.

by Anette Rosvall 2022/07/17
written by Anette Rosvall 2022/07/17
Skriv ut receptet
518

Jag gillar verkligen att sitta ute i en park med kompisar och ha picknick. Trots att vädret ibland inte är det bästa för sådan aktivitet, stoppar det aldrig mig. Senast jag hade picknick så la vi filten på sängen och hade måltiden inomhus. Här kommer några bra tips för att saker och ting inte ska välta och gegga ner täcke och madrass.

  • Lägg upp och servera i fina lite mindre skålar och byttor så ni får plats med allt
  • Använd tunga, stora skärbrädor underst för att inte saker och ting ska vippa ut och spilla ner
  • Hitta en skön ställning som du kan sitta i länge
  • Bröd är gott, men smulor är jobbigt. Välj rätt macka och servera på assiett
  • Glöm ej servetter, gärna flera så du slipper kladda ner lakan, kudde och täcke.
  • Bubblig dryck är ett måste på picknick. Du hittar några bra varianter här nedanför.
Bananpannkakor
Gusbourne Rosé Brut #93735
Sparkling Tea Blå #1921

Du får också recept på mina Banan- och blåbärsplättar som är mättande och ett mycket bra sätt att ta hand om lite mogna bananer.

Banan- och blåbärsplättar

Portioner: 4

Det här behöver du:

4 mogna bananer
4 ägg
en nypa salt
1 dl grädde (eller mjölk)
2 nävar havregryn
200 gram färska blåbär
smör till stekning

Gör så här:

Lägg bananerna i en skål, mosa och fyll på med ägg och grädde. Vispa till en smet (den blir lite klumpig med det är ok) fyll på med resten av ingredienserna och låt stå ett par minuter så att havregrynen blir lite soggiga. (Du kan förbereda smeten kvällen innan om du vill)

Stek små plättar i smör i medelvarm panna, servera med färska blåbär, riven kokos, keso, lönnsirap eller bara som de är.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Fira alla fruntimmer (och några snubbar) med bakverk från himmelen!
Nästa inlägg
Ta hand om dina mogna bananer. Gör bananplättar med blåbär.

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt