Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Ta hand om dina mogna bananer. Gör bananplättar med blåbär.

by Anette Rosvall 2022/07/26
written by Anette Rosvall 2022/07/26
Skriv ut receptet
1,2K

Om du vill ta hand om lite väl bruna och mjuka bananer finns ju en del alternativ. För jag hoppas verkligen inte att du slänger dem fastän de blivit för bruna? Du kan ju göra bananbröd eller mjuka kakor. Eller så gör du mina banan- och blåbärsplättar, det är gott, nyttigt och en väldigt hållbar frukost, brunch eller efterrätt beroende lite på vad du serverar till. Jag gjorde mina plättar till en brunch i skärgården och serverade nyplockade blåbär, fet syrlig yoghurt och lite lönnsirap till. Det satt som en smäck. Vill du prova så hittar du mitt recept här nedanför.

Anettes banan- och blåbärsplättar

Det här behöver du:

4 mogna bananer
4 ägg
1,5 dl grädde (eller mjölk)
2 nävar blåbär
2 nävar havregryn
en nypa salt
smör att steka i

Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten stå ett tag så att havregrynen suger åt sig vätskan. Smaka av med socker, vanilj, kardemumma eller någon annan smarrig krydda som du vill ha. Stek sedan dina plättar i smör tills de är fasta. Eftersom det är blåbär i smeten så blir de ganska mörka.

Servera med färska blåbär, lönnsirap och syrlig yoghurt, hallon och glass eller något annat smarrigt som du är sugen på och tycker passar bra.

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Inget hindrar mig från en trevlig picknick. Går lika bra inne som ute.
Nästa inlägg
Det bästa jag vet: Måltider, människor & musik (och snack med det börjar på fel bokstav ;)

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Kan inte få nog av svalkande soppor –...

2025/06/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!