Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En vild, galen och läcker lasagne

by Anette Rosvall 2022/10/27
written by Anette Rosvall 2022/10/27
Skriv ut receptet
3,4K

Den här varianten på lasagne är lite vild och galen. Lite som sin upphovsmakarinna, underbara Mille. Som bor på ett varv, spelar poker som få, seglar stora båtar… ja och så lagar hon väldigt god mat också.

Emma och jag publicerade denna vilda lasagne med svamp och vodka marinerade lingon i en av våra kokböcker. Jag tycker den är supersmarrig, det tror jag att du kommer att göra också. Prova vetja!

Milles vilda lasagne

Det här behöver du:

1 gul lök
2 st vitlöksklyftor, finhackade
en skvätt olivolja
två nypor torkad timjan
två nypor torkad rosmarin
några enbär, krossade
500 gram viltskav
400 gram kantareller
1 pkt lasagneplattor
1 kork vodka

Bechamelsås
6 dl mjölk
3 dl vispgrädde
100 gram smör
1 dl vetemjöll
4 dl västerbottensost, riven
salt och svartpeppar

Råröda vodkalingon
2 dl lingon
0,5 dl strösocker
2 korkar vodka

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och fräs den i oljan, lägg i skaven och krydda upp den. Lägg i svampen och fräs den tills den släppt sin vätska, när pannan blivit torr igen, slänger du i en liten klick smör, stänger av plattan och ställer stekpannan åt sidan åt tag.

För nu skall du göra bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull, dra av kastrullen från värmen och vispa ner mjölet. Häll sedan ner hälften av mjölken och vispa bort eventuella klumpar. Ner med resten av vätskan och ställ sedan kastrullen på spisen igen på medelvärme. Låt såsen sjuda under omrörning i cirka 5-7 minuter tills den blivit lite tjockare, det sista du gör är att hälla ner hälften av osten och smaka av med salt och peppar.

Nu skall vi bygga lasagne. Smörj en ugnsfast form och bred ut ett lager bechamelsås, varva sedan med svamp- och viltskavsblandning och lasagneplatter. Det sista lagret skall vara plattor med bechamelsås på. Strö över det sista av osten och gratinera sedan i ugnen i cirka 25 minuter (beror lite på vilken sorts plattor du använder) eller tills lagsagnen blir gyllenbrun på toppen. Servera med rårörda vodka lingon och finhackad persilja.

 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Shepherds Pie med mumsig selleritvist
Nästa inlägg
Paj med mördeg, citron, päron och vanilj

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt