Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

by Anette Rosvall 2023/01/13
written by Anette Rosvall 2023/01/13
907

Så klart man måste tänka utanför boxen och inte alltid göra som man ska. Just när det gäller semlor så blir jag så glad att fler tänker som jag gör. Att fler vill ha semlor innan det är dags enligt almanackan! Ett viktigt argument för denna lite tidiga start är att man så klart måste ju prova en massa olika varianter för att veta exakt vilken som är värdig att äta på själva fettisdagen! Jag kommer att prova massor men är redan sugen på att prova semlan på Panem, Haga och Lillebrors…

Vill man däremot hålla sig lite grann på mattan ändå så kan man med fördel baka den här gudomligt goda kaka. Jag kallar det ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka. Och det var ett recept jag knåpade ihop för ett tag sedan i samarbete med Ward Wines och deras söta viner. Den här sitter som en smäck till Dow’s10 Year Tawny Port. Prova vettja!

Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.
0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Tid för citrus – Gör en chokladkaka med kolatäckte och citrussallad!
Nästa inlägg
Januari månad och alkoholfria alternativ.

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Kan inte få nog av svalkande soppor –...

2025/06/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!