Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pecanpie en paj från USA som smakar smörkola i pajskal.

by Anette Rosvall 2023/01/05
written by Anette Rosvall 2023/01/05
Skriv ut receptet
1,2K

Idag frågade Åke om vi kunde äta soppa och pannkakor. Undrar om han läst gårdagens inlägg på bloggen då jag tipsade om olika soppor. Så nu planerar jag en soppa och så tänker jag att jag kanske borde göra en pecanpie. Den fungerar finfint till efterrätt. Jag gillar verkligen Pecan Pie, det är lite som smörkola i pajskal! Smarrigast är att serverade den med god vaniljglass. Prova vettja!

Pecan Pie

Det här behöver du:

Pajdeg:
drygt 3 dl vetemjöl
65 g kokosfett
3 msk iskallt vatten

Fyllning:
drygt 75 gram osaltat smör (mycket mjukt)
1 ¾ dl socker
3 stora ägg (rumstempererade)
1 ¾ dl mörk sirap (gärna Cane Sirap)
ca 2,5 dl majzenamjöl
1 tsk vaniljextrakt
1 krm salt
3,5 dl grovt hackade pekannötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 190 grader. Börja med att göra pajdegen. Blanda vetemjöl och margarin och nyp ihop det med det iskalla vattnet till en deg. Rulla ihop degen till en boll. Kavla ut degen på en mjölad yta så att den passar en ugnsfast pajform (cirka 23 cm i diameter). Se till att kanten ligger lite över formen så att den inte sjunker ner vid gräddning. Tryck gärna till lite med en gaffel så får du ett snyggt mönster. Ställ åt sidan och gör fyllningen. Vispa smör och socker så att det blir mjukt, häll sedan i alla ingredienser förutom pekannötterna. Vispa ordentligt, vänd sedan ner hälften av pekannötterna och häll därefter fyllningen i pajskalet. Strö resterande nötter över fyllningen och grädda pajen i ungefär 45 minuter tills fyllningen är relativt fast och pajen gyllene.

Låt pajen svalna i 2 timmar, då kommer fyllningen att stelna. Servera pajen varm eller ljummen med en klick vispad grädde.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

#Blogg100amerikansk matdag 98efterrättgrillpremiärgyllenenötterpajpecannötter
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rafsa runt i ditt kylskåp och skapa härligheter med resterna.
Nästa inlägg
Tid för citrus – Gör en chokladkaka med kolatäckte och citrussallad!

Du borde verkligen prova det här också!

Vegetariska kåldolmar med god fyllning

2023/11/27

Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

2023/11/24

Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin...

2023/11/23

Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

2023/11/21

Krämig kräftsoppa, langos med smörstekt svamp, västerbottenskräm och...

2023/11/20

Plättlätt och minst lika gott. Biskvi i långpanna!

2023/11/17

Snart börjar julförberedelserna. Vad kan du inte vara...

2023/11/15

Potatiskaka, entrecote, tomatsky och rödpang…

2023/11/11

Rösti, potatisplättar eller potatiskaka… kärt barn har många...

2023/11/10

Jag, en labeldrinker, eller en etikett-ätare!

2023/11/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Blindprova är ett roligt sätt att träna upp sina smaklökar.

    2023/11/28
  • Vegetariska kåldolmar med god fyllning

    2023/11/27
  • Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

    2023/11/24
  • Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin med restsötma i glaset. WinWin!

    2023/11/23
  • Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

    2023/11/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Vilt, hållbart och njutningsfullt!

    2023/11/02
  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21

Media & TV/Radio

  • Helgonlika drycker på STAR FM

    2023/11/04
  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt