Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pecanpie en paj från USA som smakar smörkola i pajskal.

by Anette Rosvall 2023/01/05
written by Anette Rosvall 2023/01/05
Skriv ut receptet
826

Idag frågade Åke om vi kunde äta soppa och pannkakor. Undrar om han läst gårdagens inlägg på bloggen då jag tipsade om olika soppor. Så nu planerar jag en soppa och så tänker jag att jag kanske borde göra en pecanpie. Den fungerar finfint till efterrätt. Jag gillar verkligen Pecan Pie, det är lite som smörkola i pajskal! Smarrigast är att serverade den med god vaniljglass. Prova vettja!

Pecan Pie

Det här behöver du:

Pajdeg:
drygt 3 dl vetemjöl
65 g kokosfett
3 msk iskallt vatten

Fyllning:
drygt 75 gram osaltat smör (mycket mjukt)
1 ¾ dl socker
3 stora ägg (rumstempererade)
1 ¾ dl mörk sirap (gärna Cane Sirap)
ca 2,5 dl majzenamjöl
1 tsk vaniljextrakt
1 krm salt
3,5 dl grovt hackade pekannötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 190 grader. Börja med att göra pajdegen. Blanda vetemjöl och margarin och nyp ihop det med det iskalla vattnet till en deg. Rulla ihop degen till en boll. Kavla ut degen på en mjölad yta så att den passar en ugnsfast pajform (cirka 23 cm i diameter). Se till att kanten ligger lite över formen så att den inte sjunker ner vid gräddning. Tryck gärna till lite med en gaffel så får du ett snyggt mönster. Ställ åt sidan och gör fyllningen. Vispa smör och socker så att det blir mjukt, häll sedan i alla ingredienser förutom pekannötterna. Vispa ordentligt, vänd sedan ner hälften av pekannötterna och häll därefter fyllningen i pajskalet. Strö resterande nötter över fyllningen och grädda pajen i ungefär 45 minuter tills fyllningen är relativt fast och pajen gyllene.

Låt pajen svalna i 2 timmar, då kommer fyllningen att stelna. Servera pajen varm eller ljummen med en klick vispad grädde.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

#Blogg100amerikansk matdag 98efterrättgrillpremiärgyllenenötterpajpecannötter
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rafsa runt i ditt kylskåp och skapa härligheter med resterna.
Nästa inlägg
Tid för citrus – Gör en chokladkaka med kolatäckte och citrussallad!

Du borde verkligen prova det här också!

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Långa, korta, skruvade, platta, runda eller böjda. pasta...

2023/05/07

Prova puffiga potatismuffins till nästa party

2023/05/03

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt