Jag lyckades lägga vantarna på ett par burkar med Bonito del Norte från Ortis. Den bästa och samtidigt snällaste tonfisken du kan få tag på. Den lite dyrare men det är för att den spöfångas så inga delfiner eller andra stackars fiskar behöver sätta livet till för att du ska få äta tonfisk på burk. Jag började med att göra en supersmarrig tonfiskburgare (en som både min katt och jag gillar stenhårt. Men sedan knåpade jag ihop en vansinnigt god vit pizza. Till sist gjorde jag en pasta med kall tonfisksås som toppas med små goda körsbärstomater. Du hittar recepten på alltsammans här nedanför.
Burgare på tonfiskMarsipantårta på mitt sätt Foto Jenny Grimsgård
Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap
Det här behöver du:
Kall sås
4 dl creme fraiche
4 msk fransk senap (gärna mer om du vågar)
0,5 msk vitvinsvinäger
2 st vitlöksklyftor, rivna
cirka 100 gram tonfisk på burk
1 liten näve bladpersilja, fint hackad
Pastan och det andra
200 gram tagliatelle
1 pkt bacon, i bitar, hårt stekt
1 näve körsbärstomater, delade på hälften
1 rödlök fint skivad
salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan i väl saltat vatten. Stek bacon knaprigt och preppa alla grönsaker och blanda ihop alla ingredienser till den kalla såsen. Blanda den nykokta pastan med den kalla såsen och toppa med bacon, tomater, lök och den fint skivade rödlöken. Ät och må bra!