Jag är väldans förtjust i mumsiga tillbehör. En fräsch sallad, en mullig sås, en stingig salsa eller en geggig röra. Ibland är det precis det rätta tillbehöret ge maträtten den tonartshöjning som behövs. Här kommer en liten påminnelse om några av mina favoriter…
Picklad rödlök, Hemgjord whiskydoftande senap, pickles, grönkålspesto och en sötsur relish.
Tomatsallad med parmesan
1 kg tomat, blandade, grovt skurna
1 rödlök, finhackad
1 röd chilifrukt, finhackad
1 kruka basilika
100 g parmesanost, grovt riven
dressing:
0,5 dl olja
4-6 msk sherryvinäger (det går också bra med balsamvinäger)
(2 msk ättika, för extra syra)
salt
malen svartpeppar
Gör så här:
Skär tomaterna i skivor och blanda med den hackade rödlöken och chilin. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Använd sedan händerna och se till att alla tomatskivor har fått smaka på såsen. Strö över parmesanosten fös ner några fräscha basilikablad, smaka av med salt och svartpeppar och låt stå en liten stund. Servera och njut!