Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

by Anette Rosvall 2023/03/20
written by Anette Rosvall 2023/03/20
Skriv ut receptet
1,8K

Jag är väldans förtjust i mumsiga tillbehör. En fräsch sallad, en mullig sås, en stingig salsa eller en geggig röra. Ibland är det precis det rätta tillbehöret ge maträtten den tonartshöjning som behövs. Här kommer en liten påminnelse om några av mina favoriter…

Picklad rödlök, Hemgjord whiskydoftande senap,
pickles, grönkålspesto och en sötsur relish.
Sås med hjortron till rökt fisk
Herr Lykkes vitkålssallad
Friterad avocado med rabarber- och jordgubbssalsa

Tomatsallad med parmesan

Det här behöver du:

1 kg tomat, blandade, grovt skurna
1 rödlök, finhackad
1 röd chilifrukt, finhackad
1 kruka basilika
100 g parmesanost, grovt riven

dressing:
0,5 dl olja
4-6 msk sherryvinäger (det går också bra med balsamvinäger)
2 msk ättika, för extra syra
salt
och svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Skär tomaterna i skivor och blanda med den hackade rödlöken och chilin. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Använd sedan händerna och se till att alla tomatskivor har fått smaka på såsen. Strö över parmesanosten fös ner några fräscha basilikablad, smaka av med salt och svartpeppar och låt stå en liten stund. Servera och njut!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.
Nästa inlägg
Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!