Antingen firar du lille-lördag eller så väntar du till helgen att njuta detta, kanske världens bästa och lättaste drinktilltugget. Självklart får du tips på vad du kan dricka till också. Jag gillar Champagne och Louis Roederer är en av mina GO-TO producenter. Budgetvarianterna i min värld heter Langlois och Loxarel-a-pel! Du hittar nummer och namn här nedanför och sedan kommer receptet. Prova vettja!
Langlois Crémant de Loire Brut #7404 Loxarel A Pèl Classic Penedes Brut Nature Reserva #Louis Roederer Collection 244 #7602
Chips, dipp och löjrom - det absolut bästa och lättaste drinktilltugget
Det här behöver du:
1 burk smetana
rivet skal från en halv citron
en näve fint hackad rödlök
svartpeppar från kvarnen
en pytteliten skvätt olivolja
en lika liten skvätt vitvinsvinäger
30 gram löjrom (eller någon som passar din plånbok bättre)
Servera med iskall champagne och dina favoritchips (jag väljer ALLTID varianten "vinegar and salt")
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser smaka av med svartpeppar direkt från kvarnen (inga genvägar tillåtes här). Lägg upp i en fin skål och låt den stå kallt medan du fixar med resten. Lägg upp dina favoritchips på ett fat, klicka dressingen jämt fördelat över chipsen. Klicka sedan rommen på samma sätt och till sist strör du den väldigt finhackade rödlöken över alltsammans. Dekorera gärna med dill och sedan är det bara poppa en iskall flaska champagnen, sätta dig till rätta i soffan och njuta!
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!