Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Tabbouleh en smarrig sallad från Marocco

by Anette Rosvall 2024/01/26
written by Anette Rosvall 2024/01/26
Skriv ut receptet
949

Här kommer ett recept på en tabbouleh sin är en sallad med ursprung från Mellanöstern. Du får vara en hejjare på att hacka. För att göra en tabboleh så måste du först hacka fräsch, grön bladpersilja. Sedan ska du ge dig på tomater lök och gärna en på krispig gurka. När det är klart blandar du alltsammans med olja, pressad citron och kryddor. Du hittar receptet här nedanför. Men dessutom bjuder jag på två riktigt smarriga grytor som sitter som en smäck till sådan här sallad. En med pumpa och en med lamm. Visst är det väl gott med värmande gryta när det snöar, viner, blåser eller snöar utanför fönstret.

Tagine med pumpa
Lammtagine med pärlcouscous och tabouli

Tabboleh

Det här behöver du:

Tabbouleh
2 inlagda paprikafiléer (på burk)
1 gurka
1 stor rödlök
2 tomater
1 knippe bladpersilja
10 färska myntablad
1 citron, saften
½ dl olivolja
salt och malen svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Skala och finhacka paprikan, gurkan och rödlöken. Dela tomaten, ta bort kärnhuset och hacka även den. Hacka persiljan och häften av myntabladen fint. Lägg paprika, gurka, lök, tomat, persilja och mynta i en skål och vänd ner citronsaft och olja. Krydda med salt och svartpeppar från kvarnen. Dekorera med de sparade myntabladen.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Ciderkotlett med senapspotatis = mums!
Nästa inlägg
Mat är kärlek!

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Kroppkakor – husmanskost när den är som bäst....

2025/10/22

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!