Jag har varit sugen på linssoppa…länge! Men trots att jag har två urgoda recept så får jag liksom inte tummen ur. Helt idiotiskt faktiskt eftersom det är både billig och nyttigt mat. Det är dessutom lättlagat och sjukt smarrigt. Så nu när jag skrivit detta så kanske det äntligen blir av. Vilken av dessa två skulle du välja, den syrliga med rostade solroskärnor eller den heta med olivolja och timjan?
Krydda med örtsalt och svartpeppar
citronsaft, enskvätt vinäger eller ättika
(du väljer hur mycket genom att smaka av)
Till dekoration: timjan, olivolja
Gör så här:
Fräs linser, lök och vitlök i oljan. På med buljong och krossade tomater. Sedan låter du det hela koka i ca 15 minuter tills linserna är mjuka men inte överkokta. Nu kan du välja om du vill ha en tuggig eller slät soppa. Mixa soppan om du vill ha den slät, det gjorde inte jag för jag gillar den lite tuggig. Kanske du måste späda med lite mer buljong så den blir lagom tjock. Smaka sedan av med citron/ättika/vinäger, sambal oelek, socker salt och svartpeppar.Toppa soppan antingen med lite hackad persilja eller lite härlig, pigg och frisk olivolja. Dekorera med timjan och örtig olivolja. Servera gärna med ett gott bröd och en klick fet yoghurt.
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!