Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och vansinnigt enkelt!

by Anette Rosvall 2025/10/15
written by Anette Rosvall 2025/10/15
383

Vi älskar att göra pizza hemma – det är något alldeles särskilt med doften av nygräddad deg, smält ost och färska örter som fyller köket. Men så finns det dagar när man inte riktigt orkar kavla, jäsa och mjöla ner hela bänken. Då kommer pinsan till undsättning!

Pinsa är som pizzans italienska kusin – luftigare, lite frasigare och ofta bakad på en blandning av vetemjöl, ris- och sojamjöl. Jag brukar köpa färdiga bottnar och toppa dem efter humör. Det är snabbmat på bästa sätt – fräscht, smakrikt och så nära en stenugnsbakad pizza du kan komma utan att tända ugnen i timmar.

Här kommer tre av mina favoriter:

Klassisk Pinsa bianca
Toppa botten med crème fraiche, riven mozzarella, tunt skivad potatis, rosmarin och flingsalt. Grädda tills den är gyllene och droppa över lite tryffelolja precis före servering.

Rustik tomat, basilika & burrata
Bred ut ett lager tomatsås, toppa med körsbärstomater, burrata, basilika och ett stänk god olivolja. En riktig solig smakbomb – perfekt till ett glas rött.

Höstpinsa med svamp och lök
Stek svamp, rödlök och vitlök i smör. Toppa pinsan med svampblandningen, lite västerbottensost och färsk timjan. En skvätt citron på toppen gör underverk!

    Pinsa är det perfekta sättet att få till en snabb middag med wow-effekt. Det krävs inga genvägar – bara goda råvaror, lite fantasi och en het ugn. Så nästa gång du känner att tiden är knapp men smaken ändå ska sitta där – testa någon av de tre i listan eller go wild and crazy och testa en med smak av Janssons Frestelse. Jag lovar det är skitgott!

    Pinsa med smak av Janssons frestelse
    Pinsa med tomat, mozzarella och basilika
    0 comments 0 FacebookPinterestEmail
    Anette Rosvall

    Föregående inlägg
    Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med stor smak
    Nästa inlägg
    Nyponsoppa – en god soppa med känsla av barndom

    Du borde verkligen prova det här också!

    Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12

    Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10

    Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

    2025/11/06

    Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03

    Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

    2025/10/31

    Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

    2025/10/29

    Halstrad lax med soyaglace

    2025/10/27

    Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

    2025/10/23

    Kroppkakor – husmanskost när den är som bäst....

    2025/10/22

    Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

    2025/10/20

    Anette Rosvall

    Anette Rosvall

    Sugar, spice & everything nice!

    Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

    Keep in touch

    Twitter Instagram Pinterest Snapchat

    Recent Posts

    • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

      2025/11/12
    • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

      2025/11/10
    • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

      2025/11/06
    • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

      2025/11/03
    • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

      2025/10/31

    Categories

    Tags Cloud

    #Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

    Instagram

    Hör av dig till mig!

    Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

    Ticketack!

    Facebook Instagram Email
    Anette Rosvall
    • Hem
    • Anette Rosvall
    • Kontakt med mig!