Kök från alla delar av världen har delikata smårätter. Jag kan tycka att det är det optimala sättet att pimpa mina rester. I Frankrike tar man lite skinka från gårdagen, den där biten korv som inte gick åt. Lägger upp en eller två bitar ost som ligger och skräpar, några frukter och en marmeladskvätt och så vips har man en ost och charkbricka. I Italien kallas det antipasto och kan bestå av friterade risbollar, mozzarella med tomat och en massa annat smarrigt. I Spanien säger de Tapas och jag dräglar främst över Pan con tomate. Ett vitlöks- och smörstekt bröd som får ett vackert täcke av riven tomatröra som kryddas med salt, peppar, vitlök och olivolja. Min variant räcker till 8 små smörgåsar eller 4 stora.
Tapas ett riktigt smart sätt att pimpa dina rester
773
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg