Snyggaste betorna lägger du in själv.

Det finns ju betor i alla möjliga färger nu för tiden. Gula, randiga, rosa och vinröda, jag köpte min på Bondens marknad och la in dem i en 1+2+3 lag, kryddad med lite extra timjan. Nu har jag världens finaste burk med egen inlagda betor som jag kan använda till alla goda husmansrätter som jag vill laga i höst.

Gott!

Inlagda rödbetor

500 gram betor i olika färger

1 dl ättika

2 dl socker

3 dl vatten

några lagerblad

några svartpepparkorn

några fina stänglar timjan, gärna med blommor

Koka rödbetorna hela med skal, det tar mellan 20-50 minuter beroende på storlek. När de är klara är det enklaste sättet att skala dem så här. Ta på ett par diskhandskar i gummi, ta upp betorna en och en och liksom dra av skalet med dina handskklädda händer. På vissa ställen kanske du måste skrapa med en kniv. Skär dem sedan i klyftor och lägg dem i en burk. Koka upp lagen tills sockret är smält och häll sedan lagen över betorna. Se till att lagen täcker betorna, låt stå svalt.

Lycka till!